search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bitr. bygglovchef

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsBygglovavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2018-05-01
Referensnr18-20-0004
Publicerad2018-03-28
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Bygglovavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2018-05-01
Referensnr
18-20-0004
Publicerad
2018-03-28

Är du intresserad av utvecklingsfrågor? Gillar du att skapa effektiva team? Är du den som gillar att leda och entusiasmera andra? Då kanske du är rätt person för rollen som biträdande bygglovchef.

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun är i stark tillväxt. Stadsbyggnadskontoret har sju avdelningar/enheter med totalt ca 100 medarbetare. Bygglovavdelningen är både ett servicekontor för allmänheten i bygglovfrågor och myndighet för bygglovansökningar m.m.

Vi handlägger cirka 1600 bygglovansökningar, 800 anmälningsärenden och 600 bostadsanpassningsärenden per år.


Det här får du arbeta med
Vi söker dig som vill vara med och utveckla bygglovavdelningen som för närvarande befinner sig i ett intensivt skede. Du blir biträdande bygglovchef i en grupp med 21 medarbetare. Du kommer främst att ansvara för avdelningens interna arbete genom att du leder, planerar, samordnar och utvecklar arbetet inom avdelningen, samt stärker och utvecklar medarbetarna i sina yrkesroller.

Du kommer tillsammans med bygglovchefen att ansvara för avdelningsmöten och utbildning/coachning av handläggare samt ingå i olika styrgrupper.

Arbetet innebär många kontakter med allmänheten, byggaktörer och politiker.


Kompetenskrav
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad eller byggnadsteknisk utbildning. Alternativt har du annan akademisk utbildning eller erfarenhet från byggbranschen som vi bedömer som likvärdig för tjänsten.

Vi ser att du har flera års erfarenhet inom verksamhetsområdet och att du har arbetat som projektledare under några år med goda resultat. Du är en ledare med god överblick och har ett starkt intresse för stadsbyggnad.

Du har förmåga att leda arbetsgrupper och har också lätt för att samarbeta, strukturera och lösa komplexa frågor. Du har också intresse för att skapa en god arbetsmiljö och arbetsglädje på arbetsplatsen.

Arbetet förutsätter god social förmåga samt att du kan kommunicera på god svenska i tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt
Urval och intervjuer kommer att hållas kontinuerligt, så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Upplysningar lämnas av
Bygglovchef Anna Klahr, 036-10 52 05
Bygglovkoordinator Kristina Hederskog, 036-10 20 49
Vision: Magnus Blom, 036-10 53 27
Sveriges Ingenjörer: Carlos Trischler, 036-10 51 77Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.