search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Sektionsadministratör

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Barn och ungdom Familjehemssektionen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl ök.
Sista ansökningsdag2018-02-18
Referensnr18-70-0028
Publicerad2018-02-13
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Barn och ungdom Familjehemssektionen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl ök.
Sista ansökningsdag
2018-02-18
Referensnr
18-70-0028
Publicerad
2018-02-13

Vilka är vi?
Socialförvaltningen är en av de största förvaltningarna i Jönköpings kommun med cirka 4500 anställda. Våra medarbetare arbetar med människor i alla åldrar och livssituationer - barn, ungdomar, familjer, äldre och personer med funktionsnedsättning. Vi söker nu dig som vill arbeta som sektionsadministratör inom individ- och familjeomsorgen - en verksamhet där vi tillsammans gör skillnad för våra medborgare. Den aktuella tjänsten är placerad i Familjehemssektionen. Familjehemssektionen startades hösten 2017 och hos oss arbetar cirka 35 personer. Vi har kontor i nybyggda Huskvarna stadshus.

Vad innebär tjänsten?
Som sektionsadministratör är du ett stort stöd för funktionens chefer och medarbetare. Du arbetar med personaladministrativa frågor såsom personal- och schemaplanering, anställningsavtal, tjänstgöringsintyg och arbetsgivarintyg. Du hanterar personalakter, administration kring sjukskrivningar och semestrar. Du konterar och kontrollerar en stor mängd fakturor. Du arbetar i Officeprogrammen och i flera av våra IT-system såsom personal/lönesystem, bokningssystem, socialtjänstens IT-system Sofia samt BBIC och förbereder handlingar till nämnd.

Rollen som administratör är varierande och kan även innebära allt ifrån att föra minnesanteckningar, sammanställa dokument, boka möten, svara på frågor från interna och externa samarbetsparter till att förbereda och planera arbetsmöten och konferenser. Arbetet innebär omfattande kontakter med medarbetare inom den funktionen som du arbetar i.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har gymnasial utbildning inom ekonomi och/eller administration och du ska ha erfarenhet av administrativt arbete. Har du tidigare arbetat med våra system, Visma (Aditro) och TimeCare, är det till din fördel. För att klara av arbetet som administratör krävs att du gillar att arbeta i ett högt tempo och har lätt för att samarbeta. Du är serviceinriktad, gillar att ta ansvar och har god förmåga att ta egna initiativ. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Sektionschef Maria Kangeryd, 036- 10 68 47

Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.