search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Sommarjobb Funktionshinderomsorgen

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialförvaltningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-06-25 till 2018-08-19
Sista ansökningsdag2018-07-26
Referensnr18-71-0020
Publicerad2018-01-31
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-06-25 till 2018-08-19
Sista ansökningsdag
2018-07-26
Referensnr
18-71-0020
Publicerad
2018-01-31

Vill du ha ett viktigt och varierande sommarjobb? Sök ett arbete inom funktionshinderomsorgen i Jönköpings kommun!
Vad innebär jobbet?
Som semestervikarie hos oss har du ett av Sveriges viktigaste jobb, du ger omvårdnad, service och social stimulans till medborgare med fysiska, psykiska eller intellektuella funktionsnedsättningar. Arbetsuppgifterna inom funktionshinderomsorgen består av att ge ett individuellt anpassat stöd i det dagliga livet för att tillgodose medborgarens fysiska, psykiska och sociala behov. Medborgaren ska få den hjälp han/hon behöver för att kunna leva ett så bra och självständigt liv som möjligt utifrån sina egna förutsättningar. Detta kan innebära att du är behjälplig med allt från personlig hygien till matlagning och fritidsaktiviteter. Inom våra verksamheter arbetar vi både med barn och vuxna.

Funktionshinderomsorgen består av flera olika verksamheter som du kan arbeta inom, dessa är:

Grupp- eller korttidsboende,
där bor medborgare permanent eller i kortare perioder.

Serviceboende,
där bor medborgarna i egna lägenheter och har tillgång till gemensamhets lokaler.

Medborgarens egna hem,
för de som har personlig assistans eller boendestöd.

Daglig verksamhet,
dit kommer medborgare på dagtid för att få en meningsfull sysselsättning genom ett varierat innehåll utifrån individuella förutsättningar, arbetsträning eller erbjuds ett individuellt stöd vid studier.

Vem söker vi?
Har du omvårdnadsutbildning eller läst barn- och fritidsprogrammet är det ett stort plus men inget krav. Du som söker ska ha fyllt 18 år och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med människor. Som person är du ansvarstagande och har lätt för att samarbeta, du har en positiv inställning till ditt arbete och har ett genuint intresse av att arbeta med människor. I arbetet förekommer ensamarbete vilket även ställer krav på egen initiativförmåga.

Du som söker måste behärska det svenska språket i tal och skrift då kommunikation med kollegor och medborgare samt skriva och läsa anteckningar om det dagliga arbetet ingår i tjänsten.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bonus till semestervikarier
Arbetar du längre än en semesterperiod kommer du få en bonus utöver din ordinarie lön. Bonusen blir högre ju fler veckor du arbetar under semesterperioderna. Exakt hur mycket bonus som du får beror på antal veckor du arbetar.

Övrigt
Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter med avtalsenlig lön och introduktion i arbetet. Din arbetstid är heltid eller enligt överenskommelse.

Våra semesterperioder är v.26-29 (period 1) och v.30-33 (period 2), vi prioriterar de sökande som kan arbeta hela sommaren eller en längre sammanhängande period.

Tänk på att du ska kunna ta dig till och från arbetsplatsen som ligger i det/dem geografiska områden du har valt i din ansökan. Detta gäller kvällar och helger som vardagar.

Belastningsregister
För att få arbeta inom vård och omsorg måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du lämnar in din intresseanmälan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor.
Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du här: Länk till Polisens hemsida. Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Kontakta oss
Rekryteringsenheten besvarar dina frågor på tel: 036-10 75 75 eller på e-post: rekryteringsenheten@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.