search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Näringslivsutvecklare kompetensförsörjning

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsNäringslivsavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-29
Referensnr17-04-0056
Publicerad2018-01-12
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Näringslivsavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-29
Referensnr
17-04-0056
Publicerad
2018-01-12

Vi söker dig som vill jobba mitt i Jönköpings dynamiska näringsliv!

Näringslivsavdelningen på Jönköpings kommun ska utökas med en näringslivsutvecklare med fokus på näringslivets kompetensförsörjning. Kompetensförsörjning är en av näringslivets stora utmaningar och avgörande för framtida konkurrenskraft och tillväxt.

Avdelningen består av sex medarbetare och kontoret ligger i Rådhuset.

Ditt huvudsakliga ansvar blir att tillsammans med näringslivet ta initiativ till projekt och insatser där kommunen kan stödja kompetensförsörjningen, exempelvis
- Kartläggning av kompetensutvecklingsbehov.
- Samverkan med olika utbildningsverksamheter, exempelvis gymnasieskolor, högskolor och universitet.
- Samverkan med Region Jönköpings län, närliggande kommuner och andra aktörer, exempelvis
Arbetsförmedlingen.
- Arrangemang där arbetsgivare och arbetstagare kan mötas
- Arrangemang där arbetskraft från andra regioner kan attraheras

Du kommer också att delta i avdelningens övriga arbetsuppgifter i olika omfattning beroende på arbetsbelastning, tidigare erfarenhet och intresseområden.

Vi tror att du har erfarenhet av ledande positioner i näringslivet och ett stort intresse för kompetensutvecklingsfrågor. Du har sannolikt arbetat på en HR-avdelning och har erfarenhet av att leda projekt. Tjänsten kräver att du är naturligt social, ansvarstagande och en bra lagspelare.

För att lyckas i rollen bör du ha en högskoleutbildning inom HR eller företagsekonomi. Rollen innebär många uppgifter som innebär kommunikation med omvärlden, därför måste du vara duktig på att hantera svenska i både skrift och tal.

Erfarenhet av arbete i offentlig sektor eller någon typ av utbildningsverksamhet är meriterande.

Intervjuer kommer att utföras löpande, skicka därför in din ansökan snarast.

Eventuella frågor besvaras av Sven Rydell, Näringslivschef. Han är lättast att nå via e-post: sven.rydell@jonkoping.se. Hans telefonnummer är 036-10 55 08. Fackliga företrädare når du via: www.jonkping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.