search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef område myndighet

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-28
Referensnr18-70-0008
Publicerad2018-01-12
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-28
Referensnr
18-70-0008
Publicerad
2018-01-12

Är du socionom eller har annan likvärdig högskoleutbildning, erfarenhet av myndighetsutövning och vill ha en ansvarsfull roll i vår nyinrättade tjänst som enhetschef inom område myndighet? Då har du hamnat rätt!

Vilka är vi?
Område myndighet har en central roll inom funktionshinderomsorgen och ansvarar för den samlade beslutprocessen för funktionshindrade enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS). Hos oss är vi idag runt 35 professionella handläggare som årligen ansvarar för att kommunens invånare får en rättssäker och professionell bedömning. Tillsammans är vi ett glatt och prestigelöst team med god sammanhållning som arbetar i ljusa och fräscha lokaler mitt i Jönköpings centrum med närhet till handel och kommunikation. Nu söker vi enhetschefer inom vårt område som vill bli delaktig i vårt viktiga och meningsfulla arbete.

Vad innebär tjänsten?
I tjänsten kommer du att ha ansvar för 8-14 Handläggare LSS/SoL. I din roll har du ett närvarande ledarskap och arbetar aktivt med handledning för medarbetarna. Som enhetschef ingår verksamhetsansvar avseende bland annat att aktualisera och hålla befintliga myndighetsprocesser, riktlinjer och rutiner uppdaterade utifrån gällande lagstiftning och rättspraxis. Du arbetar utifrån tilldelad budget och har personal- och arbetsmiljöansvar.

Vem söker vi?
Vi söker dig som:
- Har socionomutbildning eller likvärdig examen
- Har erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning
- Har erfarenhet av personalledningen eller liknande ledarerfarenhet
Som person är du strukturerad, har förmåga att arbeta självständigt och se verksamheten i ett helhetsperspektiv. Vidare är du kommunikativ, förtroendeingivande och har samarbetsförmåga samt personlig mognad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
Som ny chef i Jönköpings kommun genomgår du ett gediget chefsintroduktionsprogram. Vi har väl inarbetade stödfunktioner inom HR och rekrytering, ekonomi och administration. Vi erbjuder också:
- Flexibel arbetstid
- Förkortad arbetstid Juni-Augusti
- Semesterväxling där du kan byta semesterersättning mot fler semesterdagar
- Subventionerad friskvård
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling
- Förmånscykel
- Rabatt på årskort med länstrafiken och biobiljetter

Övrigt
Vi utvecklar vår verksamhet och det är tre tjänster som ska tillsättas, tjänstgöringsgrad 100%. Vi planerar att hålla intervjuer i vecka 6. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
För mer information om tjänsten kontakta områdeschef Barbro Thunberg 036-108101
Fackliga representanter http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.