search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBarnarps skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-06-04
Sista ansökningsdag2018-01-28
Referensnr18-60-0013
Publicerad2018-01-09
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Barnarps skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-06-04
Sista ansökningsdag
2018-01-28
Referensnr
18-60-0013
Publicerad
2018-01-09

Arbetsplatsbeskrivning
Barnarpsskolan är en trygg och gemytlig skolenhet bara drygt tio minuters bilresa söder om Jönköping. Barnarp är ett förhållandevis långsmalt samhälle som till den större delen består av villabebyggelse. Det finns en busshållplats i direkt anslutning till Barnarpsskolan. Nya områden bebyggs, samhället växer och därmed även elevunderlaget. Läsåret 2018/2019 beräknas Barnarpsskolan omfatta drygt 370 elever fördelade från förskoleklass till årskurs 6.

Här finns en hjärtlig och välkomnande atmosfär! Vi befinner oss i ett spännande läge då vi nu ska rekrytera nya kollegor till arbetslag 4-6. Här kommer du att få möjlighet att utveckla en tillgänglig undervisning för våra elever. Inom Barnarps skolområde har vi nämligen som gemensam målsättning att skapa de bästa förutsättningar för den individuella elevens lärande och vara en tillgänglig skola för alla. Har du rätt moderna tänk för att bidra till Barnarpsskolan 2018?

Arbetsuppgifter
Vi satsar på fritids! På Barnarpsskolan implementeras läroplanens nya delar gällande förskoleklass och fritidshemmet. Vi har en pågående kompetensutveckling som vi kallar för Projekt Tillgänglighet. Här skapar vi förutsättningar för tillgänglig lärmiljö i alla våra verksamheter. Som lärare i fritidshemmet stimulerar du elevers utveckling och lärande samt erbjuder dem en meningsfull fritid. Du ser det som en självklarhet att anpassa verksamheten utifrån elevernas olika förutsättningar.

Kompetenskrav
Lärare med inriktning fritidshem eller fritidspedagog med lärarexamen. Du är väl förtrogen med läroplanen, LGR 11. Du är en engagerad ledare och bemöter varje elev utifrån dennes behov. Vi ser gärna att du har kunskaper om och erfarenhet av barn i behov av särskilt stöd. Du har lätt för att samarbeta och samverka i ett arbetslag där olika yrkeskompetenser ingår. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Kunskaper om och erfarenhet av barn i behov av särskilt stöd är meriterande.

Upplysningar
Eva Engström, rektor, 036-103908
Christian Syversen, bitr. rektor, 036-103911
Anneli Liliekvist, Lärarförbundet, 036-103862, 072-5709067Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.