search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare med inriktning mot fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBymarkens skolområde/Vätterslundsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-30
Referensnr18-60-0007
Publicerad2018-01-09
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bymarkens skolområde/Vätterslundsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-30
Referensnr
18-60-0007
Publicerad
2018-01-09

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst på Vätterslundsskolan inom Bymarkens skolområde. Skolområdet är beläget i natursköna omgivningar på Bymarken i Jönköping.
Området består av två skolor; Hisingstorpsskolan F-6 med ca 440 elever och Vätterslundsskolan F-3 med ca 110 elever. Det finns ett 90-tal medarbetare på Bymarkens Skolområde.

Arbetsuppgifter
Vi söker en lärare med inriktning fritidshem/fritidspedagog till arbetslaget som arbetar med elever i åk 2-3 under vt-18. Du kommer att arbeta med planering, genomförande och utveckling av fritidshemmets dagliga verksamhet. Utöver huvuduppdraget i fritidsverksamheten så söker vi en pedagog som tar ansvar för och samverkar med lärare i undervisningen inomhus och utomhus. All personal på skolan har tillsammans uppdraget att stötta alla skolans elever i deras lärande.

Kompetenskrav
Du har examen som lärare med inriktning mot fritidshem/fritidspedagog. Det är en merit om du har behörighet att undervisa i idrott samt har intresse för att arbeta med och utveckla rastverksamhet och/eller utomhuspedagogik.
Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.
Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt så långt det går inom ramen för fritidshemmets och hela grundskolans verksamhet.
Du arbetar strategiskt för hög måluppfyllelse, trygghet och studiero. Du är idérik.
Du är en flexibel person som finns till för alla elever på skolan och kan smidigt anamma skolans gemensamma förhållningssätt.
Du tar ett helhetsansvar för elevernas skoldag och medverkar till trivsel och samhörighet.

Övrigt
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för tjänsten.
Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god kompetens gällande IT och digitala verktyg.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av uppdraget som lärare med inriktning mot fritidshem/fritidspedagog.

Du kan lätt ta dig till skolan med cykel/ bil och buss. Vi har nära till naturen och vår ”skolskog”.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Välkommen med din ansökan och intervjuer sker fortlöpande!

Upplysningar
Rektor Lena Nordh-Jonsson telefon 036-10 61 72,
Bitr. rektor Jonna Nilsson telefon 036-10 70 92
eller arbetsplatsombud för Lärarförbundet, Ulf Claesson telefon 0703-231281

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.