search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Områdeschef

#LI-priority
FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-31
Referensnr18-70-0006
Publicerad2018-01-08
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-31
Referensnr
18-70-0006
Publicerad
2018-01-08

Vilka är vi?
Funktionshinderomsorgen i Jönköpings kommun är en av fem funktioner i socialförvaltningen med uppdrag att besluta om och verkställa insatser till kommuninvånare med olika typer av funktionsvariationer. Verksamheten expanderar vilket innebär att funktionen som tidigare varit organiserad i fyra områden, under funktionschef och stab, från och med 1 april ska organiseras i fem områden. Dessa är: Boende – Korttids, Personlig assistans, Socialpsykiatri – Boendestöd, Daglig verksamhet - Resurs samt Myndighet.

Vi söker därmed en områdeschef till det nya området, Daglig verksamhet – Resurs. Området innefattar all daglig verksamhet samt övergripande verksamhet, bland annat kontaktpersonsverksamhet, ledsagning, metodstöd samt bemanningspool. Som områdeschef i detta område ansvarar du för ca 13 enhetschefer samt 5 administratörer. Totalt innefattar området ca 230 medarbetare.

Vi söker även en ny områdeschef till Personlig assistans. Området innefattar all personlig assistans och som områdeschef här ansvarar du för ca 16 enhetschefer och 6 administratörer. Totalt innefattar området ca 320 medarbetare.

Vi har en kvalitativ verksamhet men fortsätter ständigt med att förbättra verksamheten och söker alltså två områdeschefer som vill vara med att utveckla funktionshinderomsorgen i framtiden.

Vad innebär det att vara områdeschef?
Som områdeschef ingår du i funktionsledning som består av funktionschef och ytterligare fyra områdeschefer. Du har ett övergripande ansvar för verksamheten inom området vilket innebär att arbeta med strategisk planering, utveckling och uppföljning av verksamheten i nära samverkan med funktionsledning.

Fokus i uppdraget ligger på ett närvarande ledarskap för att säkra att verksamheterna har ett aktivt kvalitets- och utvecklingsarbete samt en budget i balans. Som områdeschef ansvarar du för att verksamheten bedrivs med utgångspunkt från kommunens övergripande mål och visioner för verksamheten och i enlighet med gällande lagstiftning.

Du har ansvaret för att leda, coacha och utveckla underställda chefer inom området utifrån medborgarens behov. Som områdeschef initierar och driver du utvecklingsfrågorna i nära samarbete med områdets chefer och externa kontakter. Genom att aktivt verka för ökad delaktighet, inflytande och service för både medarbetare och dem vi är till för ökar möjligheter för måluppfyllelse.

Vem söker vi?
Du har en högskoleexamen inom socialt arbete, organisation och ledarskap eller annan utbildning med beteendevetenskaplig inriktning som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har god kunskap om den lagstiftning som styr verksamheten och förmåga att tillämpa de styr- och kvalitetsverktyg som används i Jönköpings kommun. Du är trygg i ditt ledarskap och kan balansera prestigelöshet och ödmjukhet med en rak, tydlig och beslutsam ledarstil.

Då det händer mycket inom båda dessa områden behöver du vara väl förtrogen med förändringsprocesser och hur dessa påverkar människor och organisation. Du har lätt för att samarbeta och har ett verksamhetsnära ledarskap där kommunikation och delaktighet är lika självklart som flexibilitet och tydlighet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du ska ha dokumenterad erfarenhet av gott ledarskap med personalansvar inom privat eller offentlig sektor. Kort sagt – en ledare som låter sina medarbetare göra varandra bra!

Vad erbjuder vi?
• Ett utmanande arbete tillsammans med engagerade kollegor och medarbetare.
• Möjlighet att vara med och bygga upp en ny funktionsledning och forma utvecklingsarbetet för hela funktonshinderomsorgen.
• Som ny chef i Jönköpings kommun kommer du att genomgå ett omfattande chefintroduktionsprogram och ges möjlighet till personlig vidareutveckling.
• Kortare arbetstid juni-augusti.
• Semesterväxling, där du kan byta semesterersättningen mot semesterdagar.
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
• Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
• Individuell lönesättning.


Upplysningar
Funktionschef Anna Bunninger 036-105331, anna.bunninger@jonkoping.se
Länk till fackliga företrädare http://www.jonkoping.se/fackligasoc


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.