search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSandagymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-02-04
Referensnr18-61-0001
Publicerad2018-01-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Sandagymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-02-04
Referensnr
18-61-0001
Publicerad
2018-01-08

Vilka är vi?
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av fyra olika skolformer; Sandagymnasiet, Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Grundsärskola och Sanda Idrottshögstadium. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. Vi är ett av Sveriges ledande idrottsgymnasier och satsar för att bli ännu bättre. På Sanda Utbildningscentrum går det cirka 1400 elever och vi är cirka 200 personal där våra gemensamma ledord är Engagemang, Glädje, Professionalitet och Utmaning.

Vad gör vi?
Skolan är ledande på att kombinera studier och idrott på alla nivåer där elever får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Detta för att på bästa sätt förbereda eleverna inför framtiden.

Vad innebär arbetet?
Du ingår i skolans elevhälsoteam och jobbar med elever som behöver samtalsstöd och det förebyggande arbetet är en viktig del. Kurators samtal kan vara stärkande, vägledande och bearbetande. Vi har ett nära samarbete inom elevhälsoteamet och kurator är rådgörande och stödjande i samarbetet med övrig personal på skolan. I rollen ingår även att ha samarbete med externa instanser samt arbete med relevanta handlingsplaner. Kuratorerna i kommunen ingår i handledningsgrupper som träffas ca 1 ggr/månad.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomutbildning och erfarenhet av kuratorsarbete eller liknande.

Övrig information:
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret vid anställning.

Vid frågor kontakta:
Johanna Öhrström, rektor
Mailadress: johanna.ohrstrom@jonkoping.se, telefonnummer: 036-106350

Fackliga representanter:

Markus Görs, Akademikerförbundet SSR
mailadress: markus.gors@jonkoping.se

Maria Carlsson, Vision
mailadress: maria.carlsson@jonkoping.se

Mathias Lantz, Lärarnas riksförbund
mailadress: mathias.lantz@jonkoping.se

Ivana Vujic, Lärarnas riksförbund
mailadress: ivana.vujic@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.