search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Biståndshandläggare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsMyndighetsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-30
Referensnr18-71-0005
Publicerad2018-01-09
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Myndighetsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-30
Referensnr
18-71-0005
Publicerad
2018-01-09

Vilka är vi?
Socialtjänsten i Jönköpings kommun är en sammanhållen förvaltning med ett tydligt fokus på de personer vi är till för. Vi gör skillnad för våra invånare! Vi arbetar med tvärprofessionella hemteam för personer som varit inskrivna inom slutenvården. Som biståndshandläggare i hemteam arbetar du i samverkan med slutenvården och kommunens hälso- och sjukvård i gemensamma processer.

Myndighetsenheten ansvarar för den samlade beslutprocessen för äldre och funktionshindrade enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS). Vi är cirka 30 medarbetare som ansvarar för att kommunens invånare får en rättsäker och professionell bedömning.

Vad innebär tjänsten?
Din uppgift är att utreda, bedöma och fatta beslut utifrån aktuell lagstiftning samt göra uppföljningar av fattade beslut. Arbetet innebär kontakter med såväl den enskilde som med anhöriga, andra myndigheter och vårdgivare. I dessa kontakter är det viktigt att ge korrekt och tydlig information om insatser och bistånd. Hos oss finns två 1:e handläggare som stödjer dig i arbete samt enhetschef. Tjänsten innebär att du arbetar inom ett geografiskt område, antingen inom hemteam eller inom ordinärt boende.

Vi erbjuder bland annat:
• 7-timmars arbetsdag
• Ett spännande, meningsfullt, roligt och omväxlande arbete
• En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
• Nära samarbete med andra yrkesgrupper
• Flexibel arbetstid
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Semesterväxling, där du kan byta semesterersättningen mot extra lediga dagar
• Rabatt på gymkort, biobiljetter och Länstrafikens årskort

Vem är du?
Du som söker har socionomexamen eller annan likvärdig utbildning. Vi vill att du har goda kunskaper i aktuell lagstiftning. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som handläggare eller av målgruppen. Vi söker dig som har ett stort engagemang och som kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt. Du har god förmåga att arbeta med komplexa frågeställningar och du har lätt för att uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Det är viktigt att du kan skapa och upprätthålla goda kontakter.

Övrigt
Det är en tillsvidaretjänst som ska tillsättas med tjänstgöringsgrad 100%. Körkort är ett krav, urval och tillsättning sker löpande så du är välkommen med din ansökan redan idag.

Upplysningar
Desiré Törnqvist Myndighetschef 036-105385

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.