search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Personlig assistent till Verksamhetsnära pool

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattningenl överenskommelse
Tillträdesdagenl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-22
Referensnr18-70-0004
Publicerad2018-01-08
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
enl överenskommelse
Tillträdesdag
enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-22
Referensnr
18-70-0004
Publicerad
2018-01-08

Vill du ha ett utmanande och varierat arbete? Är du en person som är självständig och trivs med att jobba med människor? Då är personlig assistent i verksamhetsnära pool jobbet för dig. Just nu söker vi nya medarbetare till team 3 i Östra delen av Jönköping!

Vad innebär arbetet?
Som personlig assistent kompenserar du för ett funktionshinder hos en medborgare så att han eller hon ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi arbetar utifrån medborgarens integritet och självbestämmanderätt. De personer som har personlig assistans kan ha olika typer av funktionsvariationer såväl fysisk, psykiskt som intellektuellt och har i de flesta fall omfattande behov av vård och stöd.

Som personlig assistent arbetar du i medborgarens hem med personens egna resurser och behov som utgångspunkt. Det innebär att på olika sätt vara ett stöd i personens vardag så som personlig hygien, förflyttning och kommunikation. Det kan även innebära andra uppgifter som exempelvis träning, hushållsarbete, dokumentation och aktiviteter tillsammans med medborgaren. Du ska vara intresserad och motiverad av att arbeta i en verksamhetsnära pool mot flera medborgare och med olika arbetsuppgifter där den ena dagen inte är den andra lik. Du arbetar på årsarbetstid och lägger därmed ditt eget önskeschema mot behovet i teamet. Du jobbar mestadels ensam och arbetet sker dag, kväll och journatt, både vardagar och helger. I verksamhetsnära pool har du som uppdrag att ersätta ordinarie personal inom personlig assistans vid planerad frånvaro t ex semester med placering i ett team.

Vem söker vi?
Vi ser gärna att du har en god samarbetsförmåga, är flexibel och empatisk. Personlig mognad värderar vi högt då det kan hjälpa dig att förstå situationer som medborgaren kan befinna sig i. Att du har förståelse för medborgarens integritet är av stor vikt. Eftersom det oftast innebär ensamarbete så är det viktigt att vara självgående. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet. Har du vårdutbildning eller erfarenhet av liknande arbete är det meriterande.

Vi erbjuder
- En trygg anställning.
- Flexibelt och varierande arbete.
- Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.

Övrigt
Tjänsten innebär årsarbetstid och har därmed ett lönetillägg. Körkort är ett krav och datakunskaper krävs. Det kan förekomma arbetsplatser med pälsdjur eller rökiga miljöer.

Vi önskar att du skickar med en bild på dig själv i din ansökan.

Urval och tillsättning sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!
*Ange önskad sysselsättningsgrad i din ansökan.

Upplysningar
Enhetschef Kariin Kilenbeck, 036-10 51 46
Fackliga företrädare, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.