search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Psykiatrisjuksköterska/sjuksköterska

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsHälso och sjukvårdsfunktionen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenl överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-22
Referensnr18-71-0006
Publicerad2018-01-08
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Hälso och sjukvårdsfunktionen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-22
Referensnr
18-71-0006
Publicerad
2018-01-08

Till Hälso- och sjukvårdsfunktionen söker vi en psykiatrisjuksköterska. Är du en person som gillar utmaningar och trivs med att arbeta på olika arbetsplatser, då är du välkommen att söka tjänsten hos oss.

Vilka är vi?
Inom Jönköpings kommun finns 11 Hälso- och sjukvårdsteam. Som psykiatrisjuksköterska ingår du i team 6 tillsammas med ett tjugotal sjuksköterskor/distriktsjuksjuksköterskor/psykiatrisjuksköterskor. Till teamet hör även KPT- Kommunens Psykiatriska Team.

Vi utgår från lokaler i centrala Jönköping. I teamet ingår även arbetsterapeuter och fysioterapeuter.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad psykiatrisjuksjuksköterska eller dig som är utbildad sjuksköterska och intresserad av att vidareutbilda dig inom psykiatri under anställningen.

För att trivas hos oss tror vi att du kan planera och organisera ditt arbete självständigt och effektivt. Du är en person som tar ansvar för din uppgift, du har ett gott bemötande och lätt för att samarbeta. Du är trygg och stabil med god förmåga att anpassa dig till förändringar. Du är också intresserad av utvecklings- och förbättringsarbete. B körkort är ett krav.

Vad innebär tjänsten?
Teamet ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser till personer i olika alla åldrar på kommunens särskilda boende för intellektuellt och psykiskt funktionshindrade, i gruppboenden, dagcenter, korttids- och serviceboenden. Sjuksköterskan gör bedömningar, planerar och utvärderar vården tillsammans med patienten. Palliativ vård förkommer och likaså hantering av medicintekniska produkter.

Du ansvarar för omvårdnadsdokumentation, läkemedelshantering och utfärdar delegeringar. Du kommer ha ett nära samarbete med enhetschefer och personal på våra boenden. En stor del av uppdraget innebär att handleda och undervisa personalgrupperna på boendena där KPT har hälso- och sjukvårdsansvar. KPT teamet erbjuder handledning i svåra ärenden inom andra verksamheter, till exempel äldreomsorgen. Andra viktiga samarbetspartners är Regionens olika mottagningar och avdelningar samt vårdcentralerna. För arbete inom KPT omfattar insatserna både den psykiska och den somatiska hälsan. Patienten inom psykiatriskt boende erbjuds bland annat stödsamtal i hemmet eller på mottagning. För KPT sker läkarmedverkan via psykiatriska kliniken.

Vad erbjuder vi?
• Handledning av KBT utbildad psykolog
• Delta i utvecklingsarbete och professionsnätverk
• Nära samarbete med andra yrkeskategorier
• Generösa möjligheter till vidareutbildning/specialistutbildning
• Arbetstid dagtid måndag-fredag
• Betald semester första anställningsåret
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
• Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Övrigt
*Ange önskad sysselsättningsgrad i din ansökan.

Upplysningar
Enhetschef Christina Widegren, tel 036-10 24 63
Facklig representant Catrin Stavander, tel 036-10 76 31

Följ Hälso & sjukvårdsfunktionen på Instagram: jkpg_halsosjukvard

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.