search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Byggnadsingenjör/Brandingenjör

FörvaltningRäddningstjänsten
ArbetsplatsFörebyggande avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagVåren 2018
Sista ansökningsdag2018-02-05
Referensnr17-58-0009
Publicerad2018-01-08
Förvaltning
Räddningstjänsten
Arbetsplats
Förebyggande avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Våren 2018
Sista ansökningsdag
2018-02-05
Referensnr
17-58-0009
Publicerad
2018-01-08

Vilka är vi
Räddningstjänsten i Jönköping är en organisation i utveckling och vi arbetar med ett brett uppdrag för att bidra till ett tryggt och säkert samhälle. Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser samt samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och skydd mot olyckor. Vi har en trivsam arbetsmiljö med många drivna medarbetare med olika professioner och bakgrund. Räddningstjänsten är en förvaltning i kommunen och har cirka 210 anställda. Samverkan sker i stor grad med andra myndigheter och kommuner i länet.

Vad gör du
Arbetsuppgifterna kommer att finnas inom den olycksförebyggande verksamheten på räddningstjänsten. Du ska genom rådgivning, information och tillsyn bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle. Tillsyn enligt Lagen om skydd mot olyckor är ett centralt verktyg för att säkerställa att samhällets krav på brandskydd i olika verksamheter uppfylls. Du kommer ha kontakt med olika verksamhetsutövare, exempelvis företagare och medborgare och ge dem stöd och rådgivning. Detta kan göras genom att exempelvis svara på frågor via telefon, skriftliga remisser eller genomföra platsbesök.

Vi söker dig
• Är byggnadsingenjör, brandingenjör eller har motsvarande kompetens.
• Har en analytisk förmåga och kan driva och planera ditt arbete självständigt.
• Är orädd att fråga, leta upp ny information och tolka juridiska dokument och omsätta i praktiken.
• Trivs med att samarbeta och lösa problem ihop med andra människor.
• Har ett gott ordningssinne och är bra på att kommunicera i tal och i skrift.
• Innehar B-körkort.

Upplysningar
Avdelningschef, Elin Isfall (Brandingenjör), tfn 036-10 70 05
Facklig företrädare Sveriges ingenjörer, Christoffer Carmestedt (Brandingenjör), tfn 036-10 56 77

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Räddningstjänsten
Räddningstjänsten ansvarar för brandskyddsfrågor, operativa insatser samt samordnar kommunens brottsförebyggande arbete, krisberedskap och skydd mot olyckor.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.