search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Vårdare till gruppbostad Östra Vägen

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsÖstra Vägen Gruppbostad
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-03-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-01-19
Referensnr18-70-0001
Publicerad2018-01-05
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Östra Vägen Gruppbostad
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-03-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-01-19
Referensnr
18-70-0001
Publicerad
2018-01-05

Vilka är vi?
På gruppbostad Östra Vägen bor fem personer i egna lägenheter med direkt anslutning till gemensamma utrymmen. De boende har intellektuella och fysiska funktionshinder och personal ska alltid finnas tillgänglig som stöd. Gruppbostad Östra Vägen ligger som fristående hus i Tenhult.

Vad gör vi?
Vår uppgift är att stötta medborgaren utifrån respekt för integritet och självbestämmande för individen. Arbetsuppgifter varierar och anpassas beroende på medborgarens olika behov och önskemål. Det innebär bland annat att stödja medborgaren i olika aktiviteter, personlig omvårdnad och förekommande sysslor såsom städ, tvätt och matlagning. Medborgarens behov skall vara utgångspunkten och vi arbetar utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt för att öka självständigheten hos brukarna med inslag av både social och praktisk träning. Arbetet syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. Kontaktmannaskap tillämpas och innebär att varje personal har ansvar för en eller två medborgare och dess genomförandeplaner samt hålla den huvudsakliga kontakten med anhöriga, gode män, daglig verksamhet osv. Dokumentation är ett naturligt inslag i arbetet. Som medarbetarna på gruppbostaden har man även olika ansvarsområden där man arbetar med ständiga förbättringar och skapar rutiner.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har gått Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande utbildning. Arbetet kräver att du har en lugn och trygg personlighet samt har god förmåga att kommunicera. Du förväntas tillsammans med övriga medarbetare planera och strukturera arbetet på ett självständigt, flexibelt och ansvarsfullt sätt. Det är meriterande om du kan teckenkommunikation. Då det förekommer bilkörning i tjänsten är det ett krav att du har körkort.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter
- Förmånscykel

Övrigt
Arbetstiden är förlagd till dag/kväll samt var tredje helg
Körkort är ett krav då det förekommer bilkörning i tjänsten.
Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Patric Danielsson, Enhetschef 036-10 52 87
Ann-Charlott Davidsson, Vårdare 036-10 30 34
Elisabeth Andersson, Facklig representant 036-10 30 34

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.