search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef till Enheten för medborgarstöd och välfärdsteknik

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialförvaltningen, Enheten för medborgarstöd och välfärdsteknik
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl ök.
Sista ansökningsdag2018-01-25
Referensnr18-70-0005
Publicerad2018-01-08
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialförvaltningen, Enheten för medborgarstöd och välfärdsteknik
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl ök.
Sista ansökningsdag
2018-01-25
Referensnr
18-70-0005
Publicerad
2018-01-08

Vilka är vi?
Enheten för medborgarstöd och välfärdsteknik ingår som en av flera i Socialtjänstens sammanhållna stab och ledning, där biträdande Socialdirektören är din närmaste chef. Enheten har bildats som en del i ett pågående utredningsarbete som syftar till att förstärka nuvarande samordning av Socialtjänstens arbete med välfärdsteknik och digitalisering.

Enheten kommer inledningsvis bemannas av dig som enhetschef och under året kommer ytterligare minst två tjänster inom enheten tillsättas.

Vad innebär tjänsten?
Som enhetschef kommer du utifrån utredningars resultat och efterföljande beslut leda och organisera framtida medarbetare vid enheten samt samverka med socialtjänstens övriga verksamheter i frågor som rör området välfärdsteknik. Arbetet kommer också innebära att företräda Socialtjänsten gentemot olika samverkanspartner vad gäller att initiera utvecklingsprojekt, genomföra upphandling, support med mera.

I samråd med biträdande Socialdirektör och förvaltningens ledningsgrupp förväntas du bidra i genomförandet av den politiskt beslutade utvecklingsstrategi som genomsyrar förvaltningens arbete. Målsättningen är att med fokus på medborgarens behov och medarbetarnas delaktighet utveckla en sammanhållen, innovativ, långsiktig och hållbar socialtjänst.

Vem söker vi?
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning för uppdraget. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med kvalificerad projektledning och utvecklingsarbete inom offentlig verksamhet. Du har även erfarenhet av att arbeta som chef och ledare.

Du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt. Du handlar i enlighet med fattade beslut, mål och riktlinjer. Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt arbetssätt. Som ansvarig chef har du kontakt med många olika verksamheter, vilket ställer krav på en förmåga att skapa yrkesmässiga kontakter samt upprätthålla relationer.

I ditt uppdrag som enhetschef motiverar och förser du andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar arbetet vid enheten och är en referenspunkt för andra. Du skapar engagemang och delaktighet.

Att vara välformulerad i tal och skrift, är förutsättningar för att lyckas i tjänsten.

Övrigt
Arbetsplatsen är placerad centralt i Jönköping.

Upplysningar
Biträdande Socialdirektör Stefan Österström, tel 036-102306

Fackliga representanter, se https://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.