search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Fysioterapeut/sjukgymnast till Hemteam och Hälso- och sjukvårdsteam!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsHälso- och sjukvårdsfunktionen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenl överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-12-31
Referensnr17-71-0262
Publicerad2017-12-06
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Hälso- och sjukvårdsfunktionen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-12-31
Referensnr
17-71-0262
Publicerad
2017-12-06

Vad är hemteam?
Tre tvärprofessionella team som arbetar med vårdplanering, utredning och rehabilitering i hemmet. Hemteamen består av biståndshandläggare, specialistsjuksköterska/sjuksköterska, undersköterska/rehabiliteringsassistent, arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast. Hemteamen ansvarar för att under en utredningstid planera och utreda fortsatta insatser i den enskildes hem med syfte att öka eller bibehålla självständigheten och därmed öka möjligheterna för medborgaren att bo kvar i sin invanda miljö efter en sjukhusvistelse.
Vårt mål är att den enskilde ska ha möjlighet att påverka och ta ansvar för sin egen situation i hemmiljö. Hemteamets arbete präglas av ett salutogent, flexibelt och lösningsfokuserat arbetssätt med den enskildes behov i centrum.

Vad är Hälso- och sjukvårdsteam?
Vi är uppdelade i 11 Hälso- och sjukvårdsteam. 9 av teamen ansvarar för geografiska områden i såväl ordinarie boende som särskilt boende och de övriga 2 teamen har specialinriktning med specifika målgrupper på korttidsenheter. Teamen arbetar tvärprofessionellt, vilket innebär att specialistsjuksköterska/sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast samt rehabassistent har ett mycket nära samarbete.

Vad innebär arbetet?
Du ansvarar för att göra bedömningar, erbjuda, genomföra och utvärdera de hälso-och sjukvårdsinsatser som krävs utifrån den enskildes rehabiliteringsbehov. Du handleder och utbildar även vårdpersonal samt arbetar med kvalitetsarbete. Samverkan och kontakter såväl internt som externt är en del i tjänsten. Som Fysioterapeut/sjukgymnast i Hemteam är du en viktig länk i kedjan för att den enskilde efter sjukhusvistelsen ska kunna komma hem och hantera sin situation i hemmiljön

Vi erbjuder
• Deltagande i utvecklingsarbete och professionsnätverk
• Möjlighet till individuell kompetensutveckling
• Flexibel arbetstid
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter
• Ett individuellt anpassat introduktionsprogram
• Flytthjälp för dig som idag bor utanför Jönköpings län.

Vi söker dig
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Som person är du trygg och stabil med god förmåga att anpassa dig till förändringar. Du kan arbeta självständigt, ta ansvar och fatta egna beslut. Du har empatisk förmåga och lätt för att samarbeta med andra.

Övrigt
B-körkort är ett krav.
Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Enhetschef, Ia Karlsson, tfn: 036–10 21 27 alt e-post: ia.karlsson@jonkoping.se
Fysioterapeuterna: Karolina Nykvist, tfn: 036-10 23 21

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.