search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Vårdare till servicebostad

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen, Havsörnsgatans sevicebostad
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%*
Tillträdesdag2018-01-15 eller enl överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-12-21
Referensnr17-70-0266
Publicerad2017-12-05
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen, Havsörnsgatans sevicebostad
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%*
Tillträdesdag
2018-01-15 eller enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-12-21
Referensnr
17-70-0266
Publicerad
2017-12-05

Vilka är vi?
Havsörnsgatans servicebostad finns på Råslätt med goda bussförbindelser till centrum då både linje 1 och 3 utgår härifrån. På servicebostaden bor fyra medborgare med intellektuella funktionshinder. Medborgarna är alla i 30-40 års ålder och har olika behov av stöd i vardagen. Vi som arbetar på Havsörnsgatans servicebostad är en arbetsgrupp bestående av sex medarbetare i olika åldrar. Två av oss började under 2017 och vi står inför en nystart där vårt fokus är på medborgarna. Vi har en stor respekt för det arbete vi utför, för medborgarna och varandra.

Vad gör vi?
Arbetet vi utför innehåller praktiska och sociala insatser och är inte begränsat till hemmet utan kan även omfatta aktiviteter utanför bostaden. Arbetssättet är individuellt planerat stöd som utformas utifrån ett socialt, pedagogiskt och motiverande perspektiv. I vårt arbete utgår vi alltid från medborgarnas behov och har ett pedagogisk arbetssätt där genomförandeplanen är utgångspunkten för vårt arbete. Vi arbetar med fadderskap som är viktigt för att få en helhetsbild kring medborgarens behov och insatser men också för trygghet för den enskilde.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har läst omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig och som har erfarenhet inom omvårdnadsyrket. Rollen kräver att du har en god sammarbetsförmåga, är initiativtagande, strukturerad och självgående i ditt arbete. Då vi använder oss av pedagogiska arbetssätt i yrket och därav bör du som söker ha en god pedagogisk insikt. Vi tror att du som söker uppskattar att tillhöra en arbetsgrupp och ser att alla i gruppen är viktiga resurser och delaktiga i det goda arbete vi ska utföra. B-körkort är ett krav!

Vad erbjuder vi?
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.

Övrigt
*Ange önskad sysselsättningsgrad.
Arbetet är förlagt till dag, kväll, helg och journätter.
Urval sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Caroline Nordström, enhetschef tel: 036-10 73 27
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc eller
Martina Blomqvist, fackombud tel: 036- 10 36 11

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.