search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Utvecklingsstrateg

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsUtvecklings- och kvalitetsenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-02-01
Sista ansökningsdag2017-12-31
Referensnr17-60-0738
Publicerad2017-12-04
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Utvecklings- och kvalitetsenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-02-01
Sista ansökningsdag
2017-12-31
Referensnr
17-60-0738
Publicerad
2017-12-04

Arbetsplatsbeskrivning
Utbildningsförvaltningen söker en utvecklingsstrateg. Du kommer att tillhöra Utvecklings- och kvalitetsenheten. Medarbetarna på enheten har hög kompetens med starkt fokus på strategiskt utvecklingsarbete. Enheten är en stödfunktion för skolledare och lärare och arbetar för att förbättra förutsättningarna för alla barn och elever. På enheten finns flera utvecklings- strateger och kompetenser, exempelvis inom systematiskt kvalitetsarbete, IT, pedagogik på flera nivåer, ledarskap, integration- och jämställdhetsfrågor.

Vi söker dig som
• har högskoleutbildning inom organisation, ledarskap eller annan inriktning som vi anser likvärdig
• kan utrycka dig mycket väl i tal och skrift
• är flexibel i ditt arbetssätt och har lätt för att samarbeta
• är proaktiv, strategisk, drivande och kan ta ett samordnade ansvar
• är van att leda projekt med många kontaktytor och flera systemnivåer

Det är meriterande om du
• har erfarenhet av att arbeta med utvecklingsprojekt på strategiskt nivå
med inriktning mot styrning, ledning och samverkan.
• erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation
• har erfarenhet från att arbeta inom utbildningsväsendet

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att samordna övergripande förbättringsarbeten inom utbildningsförvaltningen. På en strategisk nivå kommer du bland annat att samordna och utveckla nya arbetssätt och övergripande verksamhets- och organisationsfrågor. Din uppgift blir att analysera, visualisera och beskriva möjliga beslutsvägar samt förankra, driva och genomföra utvecklings- och organisationsfrågor.

Hos oss får du arbeta tillsammans med många olika kompetenser, du får möjlighet att utvecklas inom verksamheten och du får möjlighet att arbeta tillsammans med både förskolor, skolor och andra stödfunktioner på utbildningsförvaltningen. Du får en arbetsmiljö som är både utvecklande och trivsam.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Annett Kjellberg, Kvalitets- och Utvecklingsenheten telefon 036-106701
Fackliga organisationer http://www.jonkoping.se/fackligaubf

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.