search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Företagssköterska

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsKommunhälsan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-12-18
Referensnr17-04-0012
Publicerad2017-12-01
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Kommunhälsan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-12-18
Referensnr
17-04-0012
Publicerad
2017-12-01

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun har för sina drygt 12 000 medarbetare en inbyggd företagshälsovård Kommunhälsan, med uppdraget att främja goda arbetsmiljöförhållanden, god hälsa och god arbetsförmåga för kommunens och bolagens medarbetare. Vi arbetar tvärvetenskapligt i team med medicinsk, ergonomisk, teknisk, beteendevetenskaplig och friskvårdande kompetens. På Kommunhälsan är vi idag 20 anställda och söker nu en ytterligare företagssköterska.

Arbetsuppgifter
Hälsofrämjande och förebyggande insatser:

• Konsultation och stöd till chefer och medarbetare kring arbetsmiljö- och hälsofrågor
• Hälso- och arbetsmiljökartläggningar
• Centrala grundläggande och riktade arbetsmiljöutbildningar med rehabiliteringsfokus

Anpassnings- och rehabiliteringsinsatser:

• Individuell rådgivning vid arbetsrelaterad ohälsa och i arbetsanpassnings- och rehabiliteringsprocesser
• Arbete i riktade projekt

Kompetenskrav
Leg. sjuksköterska med yrkeserfarenhet. Vidareutbildning till företagssköterska och arbete inom företagshälsovård ses som meriterande.

Vi söker dig som inspireras av och fungerar väl i både samarbete och självständigt arbete. Du strävar efter kundnytta i dina insatser och har lätt för att etablera goda relationer. Du är van att organisera och driva ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi ser gärna att du har intresse för och god vana av att utbilda och kunskapsöverföra kring ditt kompetensområde, arbeta med motiverande samtal och stödjande processer. Vidare uttrycker du dig väl i både tal och skrift.

Upplysningar
Marie-Louise Ingerman, Enhetschef tfn. 036-10 54 27
Inger Jönsson, företagssköterska tfn. 036-10 59 34
Kommunhälsans skyddsombud Ove Björk 036-10 55 36
Vårdförbundet, Arja Ringström 072-210 65 30


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.