search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskolechef, biträdande

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSmedbyns förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl. överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-12-18
Referensnr17-60-0732
Publicerad2017-12-01
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Smedbyns förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl. överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-12-18
Referensnr
17-60-0732
Publicerad
2017-12-01

Vill du arbeta hos en stor och trygg arbetsgivare? Tycker du det är viktigt att ingå i en engagerad chefsgrupp med hög kompetens? Är möjlighet till chefsutveckling intressant? Är det viktigt för dig att driva pedagogisk utveckling? Tror du att mindre barngrupper och hög lärartäthet bidrar till god kvalitet inom förskolan?

Då ska du välja Jönköpings kommun som arbetsgivare!

Att vara chef och ledare i utbildningsförvaltningen är ett stimulerande, utmanande, ansvarsfullt och angeläget uppdrag. Vårt chefs- och ledarprogram syftar till att förtydliga ditt ansvar och skapa förutsättningar för dig att klara ditt uppdrag på bästa sätt. Att vara chef hos oss innebär stor frihet under ansvar samtidigt som du alltid är omgärdad av kompetenta kollegor och stödfunktioner som ger dig förutsättningar att lyckas.

Arbetsplatsbeskrivning
Smedbyns förskoleenhet finns i Huskvarnas södra delar. Området omfattar 5 förskolor av varierade storlek. Området har ca 200 förskoleplatser och 55 medarbetare. Enheten har ett väl utvecklat interkulturellt arbetssätt och strukturerat kvalitetsarbete.

Arbetsuppgifter
I din roll som biträdande förskolechef har du tillsammans med förskolechefen ett ledande uppdrag såväl operativt som strategiskt med utgångspunkt i förskolans värdegrund och lärande. Det pedagogiska uppdraget är det mest centrala för förskolans utveckling och verksamhetens resultat. Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och som ledare agerar du med omdöme i uttalande, agerande och beslut.
Vi söker dig som kan fatta tydliga beslut, kommunicera dem med dina medarbetare samt följa upp resultat. Du är tydlig i din framtoning, initiativrik, trygg i dig själv och lyhörd för din omgivning. Du är medveten om din roll som ledare/arbetsgivarrepresentant och strävar efter ett gott samverkansklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kompetenskrav
Du har pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av ledarskap och utvecklingsarbete. Du är väl insatt i styrdokumenten och har god erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete i förskolans verksamhet. Det är en merit om du har deltagit i någon utbildning för ledning och styrning och eventuell specialpedagogisk kompetens.

Du har goda kunskaper gällande IKT och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift. Som ledare visar du gott omdöme i uttalanden, ageranden och beslut. Vi söker dig som kan fatta tydliga beslut, kommunicera dem med medarbetarna samt följa upp resultatet. Du är tydlig i din framtoning. Du är initiativrik, trygg i dig själv och lyhörd för din omgivning. Du är kommunikativ och har förmåga att entusiasmera och inspirera andra i din strävan att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är en 3 års visstidsanställning som biträdande förskolechef med en tillsvidareanställning som pedagog i botten.

Upplysningar
Helena Klasson, Förskolechef, tfn 036-10 22 27
Peter Lindström, Chef Förskola, tfn vxl 036-10 50 00
Fackliga organisationer http://www.jonkoping.se/fackligaubf

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.