search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolkurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-12-08
Referensnr17-61-0145
Publicerad2017-12-01
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-12-08
Referensnr
17-61-0145
Publicerad
2017-12-01

Bäckadalsgymnasiet:
Är ett studie- och yrkesförberedande gymnasium med ett stort antal gymnasieutbildningar (BA, EE, FT, RL, IN, HV, TE, Introduktionsprogrammen IMSPR, IMIND, IMYRK och IMPRO och gymnasiesärskolan). Bäckadalsgymnasiets verksamhet är indelad i 5 rektorsområden under vilka skolans elevhälsoteam verkar. Under hösten startade ett utvecklingsarbete kring den verksamhet som rör skolans elevhälsoarbete, i syfte att utveckla en övergripande elevhälsoplan. Ett arbete som bland annat gymnasiets kuratorer involveras i.
Bäckadalsgymnasiets värdegrund är att vi vill stå för en ”vänlig tydlighet med höga förväntningar och delaktighet”. Vår vision är att vi vill vara det ledande utbildningscentrat i vår sektor i regionen med hög kompetens och ett stort engagemang hos personalen. Vi vill stödja alla elever och studenter att växa utifrån sina förutsättningar!

Vi söker en skolkurator:
Som kan arbeta med uppgifter som konsultation, handledning och stödsamtal riktat gentemot elever samt konsultation och handledning till personal. En stor flexibilitet krävs i det proaktiva arbetet som ska bidra till en trygg och trivsam miljö som främjar lärande, god allmän utveckling och god hälsa för varje elev. Du blir en del av ett elevhälsoteam, där samarbete och samverkan med parter såväl internt som externt är en självklarhet.

Vi vill att du har:
Socionomexamen och har du även erfarenhet från arbete som skolkurator är det meriterande. Som person är du engagerad, flexibel och kreativ. Du har förmågan att arbeta självständigt genom att planera och strukturera arbetsinnehållet samt en god samarbetsförmåga med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare. Du är kommunikativ, har lätt för att bygga relationer och du har ett genuint intresse av att arbeta med ungdomar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad får du?
• Förskottssemester
• En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
• Möjlighet till semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter

För att underlätta rekryteringen:
Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mer om tjänsten:
Rektor Peter Sundelin, tel. 0725-00 28 40, peter.sundelin@jonkoping.se
Akademikerförbundet SSR Monica Rullman, tel. 036-10 21 02, mail: monica.rullman@jonkoping.se

Fackliga organisationer
http://www.jonkoping.se/fackligaubf

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.