search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare med inriktning mot fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBymarkens skolområde/Hisingstorpsskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-01-01 till 2018-06-30
Sista ansökningsdag2017-12-14
Referensnr17-60-0714
Publicerad2017-11-30
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bymarkens skolområde/Hisingstorpsskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-01-01 till 2018-06-30
Sista ansökningsdag
2017-12-14
Referensnr
17-60-0714
Publicerad
2017-11-30

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst på Hisingstorpsskolan inom Bymarkens skolområde.
Hisingstorpsskolan F-6, som ingår i Bymarkens skolområde, är beläget i natursköna omgivningar på Bymarken i Jönköping. För närvarande går ca 445 elever i åk F-6 på skolan. Skolan är organiserad i arbetslag årskursvis där lärarna arbetar ämnesinriktat i den mån verksamheten tillåter.
I vårt skolområde ingår även Vätterslundsskolan. Där går för närvarande ca 110 elever i åk F-3. I dagsläget finns ca 85 personal anställda på Bymarkens Skolområde.
Tillbyggnation av Hisingstorpsskolan pågår och beräknas vara klart för inflyttning våren 2018.

Arbetsuppgifter
Vi söker lärare med inriktning fritidshem/fritidspedagog till fritidshemsverksamheten på Hisingstorpsskolan. Under våren 2018 kommer Du tjänstgöra i arbetslaget kring eleverna i årskurs 1. Du kommer att arbeta med planering, genomförande och utveckling av fritidshemmets dagliga verksamhet. Utöver huvuduppdraget i fritidsverksamheten så söker vi en pedagog som tar ansvar för och samverkar/samarbetar med lärare i undervisningen inomhus och utomhus. All personal på skolan har tillsammans uppdraget att stötta alla skolans elever i deras lärande.

Kompetenskrav
Du har examen som lärare med inriktning mot fritidshem/fritidspedagog. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.
Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt så långt det går inom ramen för fritidshemmets och hela grundskolans verksamhet. Du är väl insatt i Lgr 11 och de nya delarna som berör verksamheten i fritidshemsverksamheten.
Du arbetar strategiskt för hög måluppfyllelse, trygghet och studiero. Du är idérik.
Du är en flexibel person som finns till för alla elever på skolan och kan smidigt anamma skolans gemensamma förhållningssätt.
Du tar ett helhetsansvar för elevernas skoldag tillsammans med arbetslaget och medverkar till trivsel och samhörighet.

Övrigt
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för tjänsten.
Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god kompetens gällande IT och digitala verktyg.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av uppdraget som lärare med inriktning mot fritidshem/fritidspedagog.

Du kan lätt ta dig till skolan med cykel/ bil och buss, linje 2 stannar precis utanför Hisingstorpsskolan.
Skolan jobbar med rastverksamhet som en del i trygghetsarbetet och erfarna ”rastpedagoger” leder det arbetet. Vi har nära till naturen och vår ”skolskog”.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Lena Nordh-Jonsson: tel 036-10 61 72,
bitr rektor Jonna Nilsson: tel 036-10 70 92
eller arbetsplatsombud för Lärarförbundet, Ulf Claesson 0703-23 12 81


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.