search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Vårdare till Paletten korttidshem

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen, Paletten Hisingstorp
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning85%
Tillträdesdag2018-02-01 till 2018-02-28
Sista ansökningsdag2017-12-20
Referensnr17-70-0263
Publicerad2017-11-29
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen, Paletten Hisingstorp
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
85%
Tillträdesdag
2018-02-01 till 2018-02-28
Sista ansökningsdag
2017-12-20
Referensnr
17-70-0263
Publicerad
2017-11-29

Vilka är vi?
Paletten ligger i området Hisingstorp och är ett korttidshem för barn med intellektuell funktionsnedsättning och med inriktning mot autismpektrum. Korttids erbjuder växelvis avlastning och miljöombyte inom ramen för LSS. Verksamheten har nio anställda. Vi har kapacitet att ta emot fyra barn åt gången. I dagsläget har vi totalt 14 barn som bor hos oss växelvis. Dagtid är barnen på förskola, skola och fritidsverksamhet. Arbetet på korttids styrs utifrån varje barns individuella genomförandeplan och aktiviteterna anpassas efter den enskildes önskemål och behov.

Vad gör vi?
Vi är en stödfunktion åt barn med särskilda behov av struktur, trygghet och kontinuitet. Grunden i vårt förhållningssätt är lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik (t.ex. bildstöd och schema). Läkemedelshantering och dokumentation ingår i arbetet. I arbetet ingår också att skapa och upprätthålla god kontakt med bland annat skola, anhöriga och ansvarig sjuksköterska. Vi planerar och strukturerar arbetet på ett självständigt, flexibelt och ansvarsfullt sätt. Samtliga medarbetare ska även bidra till utveckling och förbättringar i verksamheten.

Vem söker vi?
Du ska ha relevant utbildning inom området, så som Omvårdnadsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller på högskolenivå inom specialpedagogik. Erfarenhet av arbete inom området är önskvärt. Du bör vara trygg i dig själv och bekväm med att arbeta med personer som har stort behov av struktur, trygghet och omsorg. Du behöver vara lyhörd och ha god kommunikativ förmåga. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift är ett krav då dokumentation är en viktig del av arbetet. Körkort är önskvärt.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetstiden är förlagd till dag/kväll och helger.
Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Erika Forselius, Enhetschef 036-10 80 14
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.