search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare, flera tjänster

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckalyckans förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-01-15
Sista ansökningsdag2017-12-17
Referensnr17-60-0728
Publicerad2017-11-28
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckalyckans förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-01-15
Sista ansökningsdag
2017-12-17
Referensnr
17-60-0728
Publicerad
2017-11-28

Arbetsplatsbeskrivning
Bäckalyckans förskoleområde består av Solstickans förskola, Bäckalyckans förskola samt Västra förskolan 1 och 2. Förskolorna ligger centralt i västra Jönköping. Gångavstånd till både Stadsparken och till Friaredalen, som besöks regelbundet.
Vi söker fler förskollärare, till förskolorna Solstickan, Bäckalyckan samt till Västra förskolan 1 och 2. En av tjänsterna är på Solstickans förskola avdelning Grön, som är en resursavdelning för sex barn med olika funktionsnedsättningar, resten av barngruppen är barn utan funktionsnedsättningar.

Arbetsuppgifter
Du ska tillsammans med övriga pedagoger i arbetslaget utveckla och driva den pedagogiska verksamheten efter intentioner i våra styrdokument. Vi är Grön Flagg certifierade och har sedan hösten 2012 arbetat med Hållbar utveckling.
Från augusti 2016 så har vi startat med planeringsmåndagar, vilket innebär att alla har arbetstid till kl. 18.00 oavsett tid man startar. Detta innebär att vi har möjlighet att lägga alla möten, planeringstid samt reflektionstid dessa dagar. Från kl. 16.30-18.00 så tar våra pooltjänster hand om de barn som finns kvar i verksamheterna. Vi berättar mer om detta när vi träffas!

Kompetenskrav
Behörig Förskollärare med legitimation, men även nyutexaminerade förskollärare. Vi söker en tydlig pedagogisk ledare. Du ska tillsammans med arbetslaget ta ansvar, utveckla och driva det systematiska kvalitetsarbetet utifrån våra styrdokument. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för tjänsten. Du ska ha god förmåga att samarbeta med andra och ha en grundläggande It-kompetens.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Tillträde från januari 2018. Möjlighet till mentor vid behov. Välkommen med Era ansökningar!

Upplysningar
Anna Backehed förskolechef 036 107206
Curt Junvik bitr. förskolechef 036 103005
Ann-Sofi Lindster Lärarförbudet 036 107205


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.