search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Vårdare till Åsenvägens dagliga verksamhet

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen, område arbete-assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-02-21
Sista ansökningsdag2017-12-13
Referensnr17-70-0259
Publicerad2017-11-29
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen, område arbete-assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-02-21
Sista ansökningsdag
2017-12-13
Referensnr
17-70-0259
Publicerad
2017-11-29

Vilka är vi?
Med daglig verksamhet avses en meningsfull sysselsättning vars syfte är att ge personlig utveckling, stimulans, gemenskap, arbetsträning och delaktighet i samhället.

Åsenvägens dagliga verksamhet ligger i utkanten av centrala Jönköping och riktar sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning och även till dem med en kombination av funktionsnedsättning och dövhet/hörselskada. Aktiviteterna vi erbjuder är musik, friskvård/rörelse, skapande verksamhet, odling, promenader, datahantering mm.

Vad gör vi?
Som vårdare inom daglig verksamhet är du ett stöd för deltagarna i aktiviteterna som är utformade efter var och ens förmåga, behov och intresse. Du ansvarar för det dagliga omvårdnadsarbetet och arbetar med flera deltagare och anpassar dig efter deltagarnas individuella schema och rutiner. Vi arbetar med lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik som förhållningssätt. Arbetstiden är dagtid måndag till fredag.

Vem söker vi?
Vi söker dig som läst omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med personer med intellektuell funktionsnedsättning. Kan du teckenspråk är det mycket meriterande.

Som person är du stabil och flexibel. Du har god samarbetsförmåga och förståelse för människors olika förutsättningar. Du är respektfull, lyhörd och går in med en positiv inställning och engagemang i ditt arbete.

Övrigt
Jönköpings kommun erbjuder alla medarbetare gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar. Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.

Upplysningar
Enhetschef Lena Hedell, tel 036-10 70 66
Fackliga representanter: http:/www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.