search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSmedbyns fo
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-01-08
Sista ansökningsdag2017-12-15
Referensnr17-60-0702
Publicerad2017-11-24
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Smedbyns fo
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-01-08
Sista ansökningsdag
2017-12-15
Referensnr
17-60-0702
Publicerad
2017-11-24

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst vid Smedbyns utbildningsenhet! Vi söker förskollärare! Enheten består av Björnen, Båggatan, Löparen, Lärlingen och Smedbyns förskolor. Förskolorna ligger i ett naturskönt område på Huskvarna söder som ger många möjligheter till ett inspirerande och utvecklande arbetssätt. Du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll både enskilt och tillsammans med arbetslaget. Enhetens ledord är glädje, samspel och trygghet. Vi arbetar aktivt med systematiskt kvalitetsarbete och du har goda möjligheter till inflytande. Tillsammans gör vi en spännande resa där målet är att skapa den bästa förskolan där vi lägger grunden i barnens livslånga lärande.

Arbetsuppgifter
Du får vara med och utveckla vårt arbete i barnens lärande i åldrarna 1-3 år eller åldrarna 3-6 år. En viktig del i arbetet är implementeringen av kommande reviderande läroplanen och värdegrundsarbetet.
Som förskollärare får du goda möjligheter till pedagogisk dokumentation som är en av nycklarna till en framgångsrik förskola. Du har också tillgång till erfarna förskollärare i huset samt i förskole området. Vi söker dig som är en tydlig ledare och som tar till vara på barnens kreativitet och förmågor. Du har lätt för att samarbeta och planerar och genomför verksamheten efter gällande styrdokument.
Under läsåret kommer vi att fokusera på lärandet kring språkutveckling, matematik samt värdegrundsarbete som alltid är i fokus för oss. Förskolan arbetar med Grön Flagg och det är ett löpande arbete. På Smedbyns förskola har vi egen kock som lagar mat från grunden med de bästa råvarorna. Vi har tidigare utvecklat vår pedagogiska dokumentation som ett led i det systematiska kvalitetsarbetet.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller lärare mot förskolan. Har du ännu inte fått din legitimation är du också välkommen att söka. Vi söker dig som har ett stort intresse för förskolans pedagogik, är flexibel med att arbeta både i småbarns- och syskongrupp. Du får gärna ha erfarenhet av/eller ett stort intresse av att arbeta med mångfald. Du förväntas ha goda kunskaper inom IKT.
Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Välkommen med din ansökan senast den 15 december

Upplysningar

Förskolechef
Helena Klasson
036-102227
Biträdande förskolechef
Sandra Karlsson
036-102231
Lärarförbundet
Maria Roos Klasson
036-106006

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.