search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Sektionschef

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialförvaltningen, IFO Barn och ungdom
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl ök.
Sista ansökningsdag2017-12-12
Referensnr17-70-0257
Publicerad2017-11-22
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialförvaltningen, IFO Barn och ungdom
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl ök.
Sista ansökningsdag
2017-12-12
Referensnr
17-70-0257
Publicerad
2017-11-22

Till sektion Väster inom Barn och Ungdom söker vi nu en sektionschef. Som sektionschef kommer du ha personalansvar för ett 30-tal medarbetare inom yrkegrupperna socialsekreterare, förste socialsekreterare och sektionsadministratörer. Välkommen med din ansökan!

Vilka är vi?
Sektion Väster är en del av Socialtjänstens verksamhet för barn, ungdomar och deras föräldrar. Inom Barn och Ungdoms verksamhet finns en myndighetdel, en resursdel samt en avdelning för förebyggande insatser, råd och service. Sektion Väster tillhör myndighetsdelen som är indelad i tre geografiska områden, väst, öst och syd. Västerkontoret sitter i fina lokaler på Kasernen på A6-området.

Barn och ungdomsperspektivet ska prägla inriktningen i allt vårt arbete och inom barn- och ungdomsvårdens myndighetsutövning pågår även ett spännande implementeringsarbete. Ett arbete där vi, utifrån Signs of Safety, samskapar utredningar och insatser med familjerna och deras nätverk för att öka skyddet för barnen. Vår verksamhet vilar på systemisk grund och vi använder oss av forsknings- och evidensbaserade metoder i vårt arbete. Våra medarbetare anser att Jönköping är en kommun med mycket resurser, en kommun där man som medarbetare kan känna delaktighet, gemenskap och samhörighet. Som sektionschef kommer du ha stor betydelse i detta arbete.

Vad innebär tjänsten?
Vi på sektion Väster ansvarar för att utreda barn och ungdomars behov av insatser samt att följa upp dessa. Som sektionschef hos oss kommer du att ansvara för att leda och utveckla arbetet i enlighet med förvaltningens mål och riktlinjer. Du kommer att ha personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar och till din hjälp kommer det finnas två stycken förste socialsekreterare som ansvarar för den dagliga operativa arbetsledningen. Som sektionschef kommer du att ingå i ledningsgruppen för barn och ungdom och du är underställd till områdeschefen. Som sektionschef är du föredragande i områdesnämnden och i förekommande fall i förvaltningsrätten. Administratör, ekonom och HR-konsult kommer finnas som stöd i ditt arbete.
Vi ser chefstäthet som en framgångsfaktor och vi är just nu i uppstarten med diskussioner kring utökandet av antal chefer inom vår verksamhet. Inledningsvis kommer du vara ensam chef för sektionen men på sikt kan ni komma att bli två chefer som delar på ansvaret.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi vänder oss till dig som vill leda och utveckla arbetet inom vår sektion och har erfarenhet av myndighetsutövning och arbetsledning inom socialtjänsten. Du är kommunikativ och trivs med utmanande situationer, du är även beslutsam och grundlig. Vi söker dig som har förmågan att entusiasmera och stödja dina medarbetare att uppnå målen för verksamheten. Du är förtroendeingivande och kan skapa goda relationer med människor såväl internt som externt.

Vad erbjuder vi?
- Flexibel arbetstid
- Kortare arbetstid juni-augusti
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling
- Betald semester första anställningsåret
- Gym på arbetsplatsen
- Subventionerad friskvård
- Rabatt på Länstrafikens årskort och biobiljetter

Upplysningar
Områdeschef Lillian Elmqvist tfn 036-106812
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.