search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschefer till äldreboenden

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsÄldreomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-12-11
Referensnr17-71-0246
Publicerad2017-11-20
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Äldreomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-12-11
Referensnr
17-71-0246
Publicerad
2017-11-20

Nu söker vi nya enhetschefer till Ramsaygården, Gjutaren, Kärrhöken och Gränna äldreboende!

Vilka är vi?
Äldreomsorgen i Jönköpings kommun består av 2300 tillsvidareanställda medarbetare med gemensamt uppdrag att erbjuda medborgarna ett brett utbud av vård och omsorg av hög kvalitet. Nu söker vi fyra nya enhetschefer som vill vara med oss och göra skillnad!

Ramsaygårdens äldreboende är beläget 5 km norr om Jönköpings centrum, omgivet av naturområden och närhet till Vättern. Här har vi 40 lägenheter och är runt 40 medarbetare som stöttar äldre med demenssjukdom och ger dem en bra vardag. Vår verksamhet är indelad i olika enheter, till den tjänst vi nu söker dig som enhetschef är du ansvarig för ca 20 medarbetare och Lundens korttidsboende som ligger i nära anslutning till äldreboendet. Här finns det 10 lägenheter och ett tiotal medarbetare. Som enhetschef hos oss på Ramsaygården ingår du i äldreområde 1 och är placerad på Ramsaygårdens äldreboende där en enhetschef ansvarig för boendets andra verksamheter också arbetar.

Gjutarens äldreboende finns på Villagatan i Norrahammar, här bor 41 hyresgäster som våra 27 medarbetare ger individuellt utformat stöd i vardagen. På Gjutarens äldreboende har vi också en restaurang och en välbesökt aktivering med uppskattade aktiviteter för de boende varje dag. I tjänsten som enhetschef här, ansvarar du också för den områdespool som idag består av 10 medarbetare som arbetar inom hela äldreområde 2, då verksamheterna i området av olika anledningar har ökat behov av personal.

Kärrhökens äldreboende finns på Råslätt och här finns flera enheter bestående av 48 hyresgäster fördelat på sex våningar varav två är demensvåningar. Totalt är vi 48 månadsanställda som gör skillnad för våra äldres vardag och livskvalité. Bland annat har vi en väl fungerande enhet med aktivering och träffpunkt för de äldre. I din roll blir du ansvarig för nattarbetande personal, demensenheter och administrativ personal som arbetar inom geografiskt äldreområde 2 kring Råslätt. Sammantaget har du ansvar för 34 medarbetare.

Gränna Äldreboende ligger centralt i Gränna med närhet till bussförbindelser och består av flera enheter. Till denna tjänst söker vi nu dig som vill vara enhetschef med ansvar för två demensenheter med 18 lägenheter. Här arbetar drygt 15 medarbetare dagtid och runt 10 ingår i nattlaget, tillsammans utför arbetslagen service och omsorgsinsatser för de boende. I ditt ansvar ingår administratörsgruppen med ett 10-tal medarbetare som jobbar inom det geografiska äldreområdet 3, Gränna med omnejd. Din placering är på Gränna äldreboende där du har samarbete med en enhetschefskollega som ansvarar för övriga enheter på Gränna äldreboende.

Vad innebär det att vara enhetschef?
Inom äldreomsorgen i Jönköpings kommun har vi tre olika äldreområden som är indelade efter geografiska lägen. Som enhetschef ingår du i en chefsgrupp om ca 20 enhetschefer inom ditt område, samt en områdeschef. Som enhetschef ansvarar du för att planera, leda och driva din verksamhet för att genom dina medarbetare bidra till att våra boende ska leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. Du har verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar där utvecklings- och förbättringsarbete ingår som en naturlig del i ditt ledaruppdrag. Organisatoriskt är du underställd en områdeschef och i ditt arbete har du stöd av personligt anknuten HR-konsult och ekonom. På plats ute i verksamheten har du också stöd av din enhetsadministratör.

Vem söker vi?
- Vi söker dig som har examen från högskola med social- eller ledarskapsinriktning eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig eller relevant för tjänsten.
- Erfarenhet av personalledning eller liknande ledarerfarenhet, arbetslivserfarenhet inom vård- och omsorg samt erfarenhet av att arbeta i offentlig sektor är meriterande.
- Som person är du resultatinriktad, initiativtagande och har en god förmåga att organisera och planera ditt arbete. Du är kommunikativ, förtroendeingivande och har ett stort mått av personlig mognad och god samarbetsförmåga.
Vi värderar dina personliga egenskaper och förmågor högt!

Vad erbjuder vi?
Som ny chef i Jönköpings Kommun genomgår du ett gediget chefsintroduktionsprogram. Vi har väl fungerande stödfunktioner med enhetsadministratör, HR-konsult och ekonom till din hjälp i ditt vardagliga arbete.
Som enhetschef hos oss erbjuds du också:
- Flexibel arbetstid
- Subventionerad friskvård
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling
- Förmånscykel
- Rabatt på årskort med länstrafiken

Övrigt
Det är en enhetschefstjänst till respektive verksamhet som ska tillsättas, tjänsterna är tillsvidare med tjänstgöringsgrad 100 %. Vi kan komma att tillämpa löpande urval så du är välkommen med din ansökan redan idag. Vänligen ange i din ansökan vilken eller vilka tjänster du är intresserad av.

Upplysningar
- Ramsaygårdens äldreboende, områdeschef område 1, Barbro Lundeby, 036-106823
- Gränna äldreboende, områdeschef område 3, Jenny Wiberg Larsson, 036-106965
- Kärrhökens- och Gjutarens äldreboende, områdeschef område 2, Marika Waldemarsson, 036-106895
- Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.