search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Mark och Exploateringsingenjör

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsAvd. Mark o Exploatering
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2017-12-10
Referensnr17-55-0098
Publicerad2017-11-17
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Avd. Mark o Exploatering
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2017-12-10
Referensnr
17-55-0098
Publicerad
2017-11-17

Arbetsplatsbeskrivning
Vill du bli mark och exploateringsingenjör på tekniska kontoret i Jönköping ?

Vi planerar för framtiden och står inför spännande uppdrag. Vi ansvarar bl.a. för att målet med en hög bostadsproduktion om ca 1 000 lgh/ år uppfylls och sker i kommunens alla delar, vi driver spännande omvandlingsprojekt för äldre industriområden samt ansvarar för kommunens alla fastighetstransaktioner och skriver div. avtal rörande mark- och stadsutvecklingsfrågor.

Tekniska kontoret är en förvaltning med ca 700 anställda. Du kommer att arbeta på mark- och exploateringsavdelningen som har ansvaret för kommunens mark- och bostadsförsörjning. Verksamheten medverkar aktivt i hela samhällsbyggnadsprocessen från initiering till genomförande. En avdelning som präglas av positivism, affärsmässighet och ett glatt samarbetsklimat och där förhandling och avtalstecknande utgör en naturlig del av vardagen.

Arbetsuppgifter
Som exploateringsingenjör ansvarar du för olika projekt såsom nya bostadsområden, omvandling av industriområden till nya stadsdelar, men även mindre förtätningsprojekt i stadskärnan.
Du deltar i planprocessen, värderar, förhandlar och upprättar såväl köpeavtal som genomförandeavtal vid överlåtelser och upplåtelser av fast egendom.
Du är med och driver mark- och genomförandefrågor från tidigt planeringsskede. I ditt dagliga arbete har du kontakt med så väl stora som små markägare, exploatörer, konsulter och andra kommuninnevånare. Arbetet sker självständigt med stöd och hjälp från arbetskamrater med bred erfarenhet och stor kunskap inom arbetsområdet.

Kompetenskrav
Vi tror att du har utbildning från relevant utbildning på högskolan, gärna lantmätare, och har arbetat några år.
Erfarenhet från liknande befattning inom kommun samt kunskaper inom samhällsbyggnad eller markförhandling är meriterande.
Som person är du kommunikativ, strukturerad, målinriktad, vågar ta egna beslut och kan hantera ett flertal projekt parallellt.
Du har erfarenhet från förhandlingar, kunskaper om aktuell lagstiftning och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi söker dig som är positiv, affärsmässig och med stort lösningsorienterat arbetsfokus.

Körkort för bil är ett krav.

Övrigt
Vi erbjuder dig en spännande tjänst där du får delta i samhällsutvecklingen av expansiva Jönköping. Verksamheten bedrivs från ljusa, trevliga och moderna lokaler med utsikt över Vättern mitt i centrala Jönköping.

Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
• Förutsättningar och vilja till delaktighet
• Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
• Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
• Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar
Verksamhetschef Lise-Lotte Johansson 036 - 10 57 73

Vision: Susanne Bosevik-Carlsson 036 - 10 77 94
Sveriges Ingenjörer: Malin Strömberg 036 – 10 2445


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.