search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare, särskild verksamhet

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsKålgårdsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2018-01-08 eller enligt ök
Sista ansökningsdag2017-12-10
Referensnr17-60-0672
Publicerad2017-11-14
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Kålgårdsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2018-01-08 eller enligt ök
Sista ansökningsdag
2017-12-10
Referensnr
17-60-0672
Publicerad
2017-11-14

Kålgårdens skolområde består av en skola med drygt 240 elever. Skolan har fyra fritidshem, samt Döv- och hörselklasser och Tal- och kommunikationsklasser. Kålgårdsskolan ligger centralt i Jönköping med gångavstånd till både kultur och natur, såsom Rocksjön, Stadsbiblioteket, kulturhuset Spira och Upptech. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps Arena och Rosenlundsbadet.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en lärare alt. speciallärare eller specialpedagog för undervisning i våra Döv- och Hörselklasser, åk 4-6 med start från januari 2018 eller enligt överenskommelse. Undervisning sker i mindre grupper med anpassad undervisning för att möta elever med hörselnedsättning. Som stöd för eleverna finns det teckenspråkstolkar vid lektioner och under skoldagen. Som lärare är du tydlig och strukturerad med god förmåga till samarbete.

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med dina klasslärarkollegor och övriga i arbetslaget. I samverkan med kollegor och rektor ska du arbeta för ökad måluppfyllelse i skolans övergripande verksamhet, utvecklingsarbete och arbetslag.

Dina arbetsuppgifter äratt planera och genomföra undervisning samt följa upp lärandet hos eleverna, detta i ett tätt samarbete med ditt arbetslag.

Din kompetens
Vi söker en behörig lärare alternativt speciallärare eller motsvarande. Det är meriterande med utbildning inom, eller erfarenhet av teckenspråk. Vid behov finns det möjlighet till kompetensutveckling i teckenspråk. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav. Meriterande är erfarenhet av språkutvecklande undervisning och arbete med digitala hjälpmedel. Erfarenhet av arbete med elever med särskilda behov är också positivt.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret

Varmt välkommen med ansökan!

Louise Hultman, rektor 036-107336
Lotta Lagö, bitr. rektor 036-102618
Miriam Axelsson, facklig representant 036-102681

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.