search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Valsamordnare

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsKanslienheten
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
Tillträdesdag2018-01-01 eller enligt överenskommelse till 2019-09-30
Sista ansökningsdag2017-11-27
Referensnr17-04-0053
Publicerad2017-11-13
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Kanslienheten
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
2018-01-01 eller enligt överenskommelse till 2019-09-30
Sista ansökningsdag
2017-11-27
Referensnr
17-04-0053
Publicerad
2017-11-13

Arbetsplatsbeskrivning
De allmänna valen till Riksdag, Landsting och Kommun genomförs den 9 september 2018 och EU-parlamentsvalet äger rum 2019 i maj/juni. Jönköpings kommun söker en valsamordnare som ska leda och organisera arbetet inför dessa val. Valsamordnaren vi söker ska ha kännedom om vallagen och god förståelse över de processer och uppgifter som sker före, under och efter val.

Arbetsuppgifter
Som valsamordnare har du huvudansvaret för att genomföra och koordinera samt dokumentera de insatser och arbetsuppgifter som krävs inför ett val. Du har både en samordnande roll och tar en aktiv del i det praktiska arbetet.

Du kommer tillsammans med övrig personal på valkansliet och valnämnden genomföra en rad olika aktiviteter som bland annat rör införandet av ambulerande röstmottagning och utbildning av valförrättare, allt för att möjligöra att valen sker så rättssäkra och korrekta som möjligt.

Arbetet är socialt och innebär mycket kontakt med nya människor, inom såväl kommunen som med Valmyndigheten, Länsstyrelsen och organisationer. Du fungerar också som sekreterare till valnämnden, vilket bland annat innebär att förbereda nämndens sammanträden och föra protokoll vid sammanträdena.

Kompetenskrav
Vi söker dig med högskoleutbildning exempelvis stadsvetare eller har motsvarande yrkeserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande med erfarenhet av projekt-/arbetsledning, arbete inom kommunal förvaltning eller erfarenhet av valarbete, exempelvis organisering av allmänna val inom en kommun eller på annat sätt (ex. Länsstyrelsen).

Du har ett engagemang och intresse för demokrati. Du arbetar självständigt och strukturerat under eget ansvar. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer. Du uttrycker dig väl i svenska i både tal och skrift och det är viktigt att du kan förmedla budskap lättfattligt. Du har god datorvana och vi ser gärna att du har B-körkort.

Upplysningar
Kanslichef Malena Tovesson, 036-10 28 70
www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.