search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kökschef

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsPer Brahegymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagSnarast el. enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-11-26
Referensnr17-61-0140
Publicerad2017-11-10
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Per Brahegymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Snarast el. enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-11-26
Referensnr
17-61-0140
Publicerad
2017-11-10

Vill du bli Per Brahegymnasiets nya kökschef och vara en del av en engagerad och professionell personalstyrka vars mål är att erbjuda en hög service och god kvalitet i vår skolrestaurang?

Vilka är vi:
Per Brahegymnasiet har en lång tradition som skola med rötter från 1200-talet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1100 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, NA och SA, yrkesexamen inom HT samt Introduktionsprogram. Vi har också IB som är en internationell gymnasieutbildning.
Bredden av utbildningar och inriktningar sätter en positiv prägel på stämningen i skolan. Vi har en lång tradition av att möta elever som har höga ambitioner och som vill hitta vägen mot sina framtida mål. Skolan är organiserad i tre rektorsområden med gemensamma stödfunktioner.


Vad gör vi:
Som kökschef ska du tillsammans med dina åtta medarbetare leda den dagliga operativa verksamheten för Per Brahegymnasiets kök och kafeteria. Du är arbetsledare för skolans produktionskök där uppdraget är att dagligen tillaga och servera cirka 1100 portioner lunch till skolans elever. Kökschefen ansvarar även över kafeterian där frukost, fika och mellanmål erbjuds till våra elever och personal.

Som kökschef har du personal- och budgetansvar med tillhörande uppföljning, du ska även leda och fördela arbetet i köket samt driva verksamheten mot uppsatta mål. Dina arbetsuppgifter består också av kvalitetssäkring, näringsvärdesberäkning och du ansvarar vidare för egenkontrollprogram. Du representerar köket vid möten med skolledning, personal, elever och föräldrar och som kökschef ingår du i Per Brahegymnasiets ledningsgrupp.


Vem är du:
Du är utbildad kostekonom/kostvetare eller har en likvärdig utbildning. Det är en fördel om du har erfarenhet och vana från ledande befattning inom restaurang och storkök. Datorvana krävs då arbetet innefattar näringsvärdeberäkning, beställningar och ekonomisk redovisning. Du är väl insatt i ekonomifrågor och kan tillämpa berörd livsmedels- samt arbetsmiljölagstiftning.

Du är..
- Självständig och initiativtagande
- Lyhörd och har en god kommunikationsförmåga
- Flexibel och kreativ
- Serviceinriktad och kvalitetsmedveten
- Samarbetsvillig och positiv


För att underlätta rekryteringen:
Ber vi dig bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker samt minst två referenser. Tänk även på att lagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag från belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Upplysningar
Gymnasiechef Mats Almlöw - tfn 036 - 10 54 72
Skolmåltidsföreståndare Pia Widell - tfn 036-10 63 09 eller 0705-575 492

Fackliga företrädare

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.