search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i idrott

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLandsjöskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag180108
Sista ansökningsdag2017-11-23
Referensnr17-60-0693
Publicerad2017-11-09
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Landsjöskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
180108
Sista ansökningsdag
2017-11-23
Referensnr
17-60-0693
Publicerad
2017-11-09

Arbetsplatsbeskrivning
Enheten ligger i Skärstaddalen, och består av förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Verksamheten är belägen i Kaxholmen och i Skärstad. På Landsjöskolan (Kaxholmen) finns förskoleklass, åk 1-6 samt 3 fritidshem. På Skärstad skola (Skärstad) finns förskoleklass, åk 1-3 samt fritidshem. Skärstad skola är en mindre skola. Verksamheterna på de båda skolorna utgår från en tydlig värdegrund och ett positivt förhållningssätt till elever och till varandra som kollegor.

Arbetsuppgifter
Du kommer att tjänstgöra som idrottslärare på Landsjöskolan och ansvara för undervisningen för elever i åk 1-6. I tjänsten ingår sedvanliga lärararbetsuppgifter så som att planera, genomföra och följa upp undervisningen, friluftsdagar, simundervisning, specialidrott och rastvärdskap. Eventuellt kommer även undervisning i något ämne att ingå i dina uppgifter utifrån kompetens och behörighet. Du ska vara ett stöd för eleverna på idrottslektionerna. Du kommer att vara en del av arbetslagen och tillsammans med ett arbetslag planera, genomföra och utvärdera verksamheten utifrån de styrdokument som finns. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att ge barnen en lärande, meningsfull, utmanande och rolig vistelse i våra verksamheter.

Kompetenskrav
Vi söker vi dig som är lärare med lärarlegitimation för att undervisa i idrott för årskurserna 1-6. Önskvärt är behörighet även i något kunskapsämne som ma/no. Du ska vara väl insatt i och konkret använda skolans styrdokument i verksamheten och strävar efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt. Vi söker dig som har lätt för att skapa personliga relationer med eleverna och arbetar för trygghet och studiero. Du är en person som finns till för alla elever på skolan och du anammar skolan gemensamma förhållningssätt.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Katarina Vågerdal, Rektor 036-10 39 60
Christina Skogeryd, Lärarförbundet, 036-10 39 61

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.