search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Projektledare värdegrundsarbete

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsUtbildningsförvaltningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2018-01-01 till 2018-12-31 med möjlighet till förlängning
Sista ansökningsdag2017-11-30
Referensnr17-60-0679
Publicerad2017-11-08
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Utbildningsförvaltningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2018-01-01 till 2018-12-31 med möjlighet till förlängning
Sista ansökningsdag
2017-11-30
Referensnr
17-60-0679
Publicerad
2017-11-08

Vill du jobba med våldsprevention och normkritik i skolan?
Jönköping är en tillväxtkommun som med cirka 135 000 invånare och en av Sveriges 10 största kommuner. Staden ligger mycket vackert kring Vätterns södra spets och här blomstrar handel, högskola, kultur och föreningsliv.

Arbetsplatsbeskrivning
Utbildningsförvaltningen söker projektledare till Utvecklings- och kvalitetsenheten. Medarbetarna på enheten har hög kompetens med starkt fokus på strategiskt arbete och utveckling. Enheten är en stödfunktion för skolledare och lärare och arbetar för att förbättra förutsättningarna för alla barns- och elevers utveckling och lärande. På enheten finns flera kompetenser, exempelvis inom IT, bibliotek, integration- och jämställdhetsfrågor med koppling till förskolors och skolors kompetensutveckling och kvalitetsarbete.

Vi söker
Som Projektledare med fokus på Värdegrundsarbete har du som huvuduppgift att stödja och processleda skolor och förskolor i arbetet med värdegrund, likabehandling och jämställdhet. Stödet kommer främst att riktas gentemot förskolechefer, rektorer, pedagoger och annan personal men arbete i barn och elevgrupp kommer också att förekomma. Arbetet kommer kretsa kring att utveckla konkreta metoder och arbetssätt som svarar mot skolans uppdrag med specifikt fokus på våldsprevention och normkritik.

I tjänsten ingår att utbilda och föreläsa för små och stora grupper.

I uppdraget ingår projektledning och samordning av utbildningsförvaltningens pågående satsningar Mentorer i våldsprevention och Normstorm. Du kommer att arbeta i ett team och samarbeta med andra funktioner och enheter för att samordna och utveckla förvaltningens stöd ut mot verksamheten på bästa sätt.

Din Kompetens
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning för det här uppdraget. Du ska ha erfarenhet av:
- arbete med barn och unga.
- arbete med jämlikhetsfrågor och antidiskrimineringsfrågor.
- praktiskt värdegrund- och jämställdhetsarbete bland unga.
- arbete med normkritiska arbetssätt eller andra jämlikhet- eller andra jämställdhetsfrämjande metoder.
- att samordna och driva förändringsarbete.

Övrigt
Du är driven, engagerad och förtroendeingivande. Du har god kommunikativ och pedagogisk förmåga och är duktig på att handleda och leda samtal och diskussioner bland både barn- och unga och vuxna. Du ska kunna sätta dig in i och förstå skolans verklighet och utmaningar i relation till dessa frågor och vara en positiv kraft i strävan att utveckla effektfulla arbetsformer.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet!

Upplysningar
Annett Kjellberg, Kvalitets- och Utvecklingsenheten telefon 036-106701
Joanna Isaksson, Utvecklingsledare, telefon 036-106848
http://www.jonkoping.se/fackligaubfOm oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.