search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Granskningshandläggare

FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsÖverförmyndarenheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-12-04
Referensnr17-04-0054
Publicerad2017-11-13
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Överförmyndarenheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-12-04
Referensnr
17-04-0054
Publicerad
2017-11-13

Arbetsplatsbeskrivning

Överförmyndarenheten är organiserad inom stadskontoret, kansliavdelningen och utövar, på uppdrag av överförmyndarnämnden, tillsyn över ställföreträdare så som förmyndare, förvaltare och gode män. Syftet med verksamheten är att se till att personer som inte själva kan ta tillvara sin rätt inte lider några rättsförluster. Överförmyndarnämnden har i sitt tillsynsuppdrag bland annat till uppgift att granska ställföreträdarnas årsräkningar.


Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar ekonomisk granskning av underlag som gode män och förvaltare skickar in till Överförmyndarenheten. Vissa ärenden kräver djupare granskning för att säkerställa att de personer som har en god man eller en förvaltare inte har förlorat något vare sig ekonomiskt eller rättsligt. Det betyder att du kommer ha kontakt med enskilda, banker och ibland även med andra myndigheter.

Arbetet kräver ett strukturerat arbetssätt med stor förståelse för människor som befinner sig i ett utsatt läge. Verksamheten är hårt styrd av lagar och förordningar vilket kräver god kunskap och förståelse för dessa. För att lyckas i rollen som granskningshandläggare krävs att du självständigt kan handlägga ekonomiskt, juridiskt och socialt komplicerade ärenden. Då du har omfattande kontakter med ställföreträdare och andra externa parter är det viktigt med en god social förmåga.

Du kommer att få introduktion och handledning på plats och kommer att ingå som en del i vårt arbetslag.

Kompetenskrav

Vi söker dig som är civilekonom eller har annan relevant högskoleutbildning inom ekonomi, främst redovisning, alternativt arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av kvalificerad handläggning gärna inom överförmyndarverksamhet. Har du erfarenhet av socialt arbete med myndighetsutövning så är det positivt.

Du har ett professionellt förhållningssätt med hög integritet, är ödmjuk och trygg i dig själv. Du har ett strukturerat arbetssätt är stresstålig, tydlig och duktig på att kommunicera. Du arbetar lika gärna självständigt som i grupp.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet .

Upplysningar

Erika Bengtsson, enhetschef, 036-10 50 34
Fackliga företrädare: http://www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.