search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ledsagare/Avlösare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%*
TillträdesdagSnarast enl överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-12-08
Referensnr17-70-0245
Publicerad2017-11-10
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%*
Tillträdesdag
Snarast enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-12-08
Referensnr
17-70-0245
Publicerad
2017-11-10

Vilka är vi?
Ledsagning och avlösarservice ges som bistånd vid behov med stöd av socialtjänstlagen (SoL) eller med stöd av lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Denna tjänst innebär att du kommer arbeta både som avlösare i hemmet samt som ledsagare i samhället.

Vad gör vi?
Som avlösare arbetar du hemma hos ett barn med funktionsnedsättning under ett antal timmar för att avlasta anhöriga. Du ger anpassat stöd, trygghet och tar tillfälligt över omvårdnaden om barnet. Avlösarservicen ges mestadels med hemmet som utgångspunkt men ibland lämnas hemmet för att tex gå till en lekplats.

I rollen som ledsagare kommer du att arbeta i form av en stödjande följeslagare i syfte att öka möjligheten och tillgängligheten för den med funktionsnedsättning att komma ut i samhället. Vanliga uppgifter som en ledsagare utför är bland annat att ledsaga den enskilde till läkarbesök, bio, gå till bibliotek, gå på promenader och hjälpa till vid olika former av träning.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad skötare, undersköterska eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du som söker har erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning och framförallt erfarenhet av arbete med barn. Vi söker vidare dig som är initiativtagande, självgående och du ska kunna arbeta och anpassa dig efter olika arbetsuppgifter, målgrupper och behov. Då arbetet innebär ensamarbete ställer detta krav på självständighet och att kunna ta eget ansvar men det är minst lika viktigt att du som söker har en god samarbetsförmåga.
Vi värderar personlig mognad högt!

Vad erbjuder vi?
- Ett självständigt arbete med varierande arbetsuppgifter.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel.

Övrigt
*Ange önskad sysselsättningsgrad.
Arbetet är förlagt till dag, kväll och helg.
Urval sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag.

Upplysningar
Johanna Alfredsson, Enhetschef tel: 036-10 76 34
Mikaela Kaya, Enhetschef tel: 036-10 73 68
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.