search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förskollärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsVästra Höjdernas förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-01-01
Sista ansökningsdag2017-11-26
Referensnr17-60-0688
Publicerad2017-11-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Västra Höjdernas förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-01-01
Sista ansökningsdag
2017-11-26
Referensnr
17-60-0688
Publicerad
2017-11-07

Under våren kommer vi behöva dig som är en engagerad förskollärare till vår förskola på Samset!

Arbetsplatsbeskrivning
Västra Höjdernas förskoleområde ligger i kommunens västra delar ovanför Dalvik och Bymarken. På enheten ingår Samsets förskola med tre småbarnsavdelningar 1- 3 år och två syskonavdelningar 3- 5 år samt Hisingskullens förskola med fyra småbarnsavdelningar 1- 3 år och ett storarbetslag med barn i åldern 3- 5 år. På Västra Höjdernas förskoleenhet arbetar vi med prioriterade mål och under lå 17/18 har vi fokus kring jämställdhet och genus och utforskande miljöer där temaarbetet tillsammans med barnen står främst. Vår struktur för systematisk kvalitetsuppföljning bygger på ett aktivt analyserande tillsammans i arbetslaget där det kollegiala lärandet lyfts fram. I förskolområdet finns en hög andel förskollärare som har huvudansvaret för den pedagogiska verksamheten som tillsammans med barnskötare utvecklar verksamheten.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation, genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och har goda kunskaper i IKT. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Annica Lagander, Förskolechef 036-102607
Elin Zetterberg, Lärarförbundet 036- 102641

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.