search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ekonom

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialförvaltningen, Ekonomienheten
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2018-01-01 till 2019-01-01
Sista ansökningsdag2017-11-20
Referensnr17-70-0244
Publicerad2017-11-07
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialförvaltningen, Ekonomienheten
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2018-01-01 till 2019-01-01
Sista ansökningsdag
2017-11-20
Referensnr
17-70-0244
Publicerad
2017-11-07

Vilka är vi?
Ekonomienheten är en enhet i staben för den samlade socialtjänsten. På enheten finns ekonomer, ekonomiadministratörer och avgiftsadministratörer. Vårt uppdrag är att vara verksamheten behjälplig i ekonomifrågor. Vi sitter i centralt belägna lokaler i Jönköping med närhet till båda kommunikationer och centrum. En av våra ekonomer är just nu på föräldraledighet och under denna frånvaro behöver vi rekrytera in en ersättare. För den här tjänsten kommer du huvudsakligen arbeta mot Individ- och familjeomsorgen.

Vad innebär tjänsten?
Som ekonom ansvarar du för att tillsammans med berörda chefer stödja och följa upp verksamheternas budget och kostnadseffektiva processer. Du ansvarar tillsammans med övriga ekonomer för budgetering samt att sammanställa och analysera rapporter, prognoser och verksamhetsberättelse. Du förmedlar kunskap om ekonomiska förutsättningar och system till verksamheten. Du kan också ingå i utvecklingsprojekt på förvaltnings- eller kommunnivå.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har högskoleexamen med ekonomisk inriktning, har du tidigare erfarenhet av att arbeta som ekonom är det meriterande. Likaså är det en fördel om du tidigare arbetat inom en kommunal verksamhet. Du är en självgående person som trivs med att driva uppgifter och processer framåt, du har ett serviceinriktat tänk i ditt arbete och har alltid kvalitén i fokus.

Vad får du?
•En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
•Flexibel arbetstid
•Generösa möjligheter till kompetensutveckling
•Semesterväxling
•Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
•Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Övrigt
Tjänsten är ett föräldrarvikariat på 1 år. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar
Ekonomichef Janos Dios, 036-10 60 02
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.