search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Nya kollegor till hemtjänsten!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialförvaltningen, äldreomsorgen, hemtjänst
AnställningsformTillsvidare, vikariat eller timvikariat
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-12-15
Referensnr17-71-0209
Publicerad2017-11-06
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialförvaltningen, äldreomsorgen, hemtjänst
Anställningsform
Tillsvidare, vikariat eller timvikariat
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-12-15
Referensnr
17-71-0209
Publicerad
2017-11-06

Vi söker dig, med eller utan körkort, som vill göra skillnad för någon annan och vara en viktig del i att möjliggöra för våra kunder att bo hemma och få en meningsfull vardag! Sök då till det/de geografiska område hos oss inom hemtjänsten i Jönköpings Kommun!

Vilka är vi?
Hemtjänsten i Jönköpings Kommun tillhör äldreomsorgen inom socialförvaltningen och består av ett 20-tal olika geografiska arbetsområden från Gränna i norr till Tenhult i söder. Ange i din ansökan inom vilket/vilka geografiska områden du vill arbeta inom. Idag är vi 450 undersköterskor och vårdbiträden som tillsammans utför de omvårdnads- och servicetjänster som våra kunder är i behov av. Vi har ett viktigt arbete som möjliggör för 1600 kunder att bo i sina hem. I hemmet får de det individuellt utformade stöd som var och en behöver för en meningsfull vardag.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är rätt person för tjänsten! Helst har du utbildning inom vård och omsorg och har erfarenhet av att arbeta inom hemtjänsten. Kanske har du utbildning men inte erfarenhet eller så har du erfarenhet men inte utbildning.
Det viktiga är att du har en lugn och trygg personlighet samt har god förmåga att på ett tydligt sätt kommunicera. Du kan arbeta självständigt, är flexibel och du har ett genuint intresse av att arbeta med människor. Du är empatisk och har en positiv inställning till ditt yrke. Du tycker om att ta ansvar och har lätt för att samarbeta med andra. Vi värderar dina personliga egenskaper och förmågor högt och söker därför dig som är rätt person för jobbet. Du som söker kan cykla eller har B-körkort!

Vad gör vi?
Att arbeta tillsammans med oss i hemtjänsten innebär att du bidrar till medborgarnas välmående och trygghet. Vi utför omvårdnads- och servicearbete i kundernas hem dagtid och kvällstid såväl vardag som helg. Vårt arbete utgår från individens behov och önskemål och genom ett salutogent synsätt vilket innebär att vi arbetar för att stärka och stödja individens egna förmågor. Vi tar oss mellan kundernas hem antingen med hjälp av cykel eller bil. De geografiskt indelade arbetsområdena har sina egna baslokaler där du och dina kollegor i teamet börjar och avslutar dagens arbetspass. Vi arbetar utifrån genomförandeplaner och kontaktmannaskap, givna riktlinjer och rutiner. Som en del av vår hemtjänst ingår du i en arbetsgrupp, där du ges möjlighet att vara delaktig, ta ansvar och påverka din egen såväl som verksamhetens utveckling.

Vad erbjuder vi?
Jönköpings kommun erbjuder alla tillsvidareanställda:
- Tjänstgöringsgrad efter eget önskemål.
- Chans att göra skillnad för någon annan.
- Möten med många olika människor som ger variation i vardagen.
- Möjlighet till personlig utveckling.
- Delaktighet i arbete med ständiga förbättringar.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel

Övrigt
Flertal tjänster ska tillsättas och du väljer själv det som passar dig bäst, tillsvidare, vikariat och/eller timvikariat.
Ange önskat geografiskt arbetsområde, tjänstgöringsgrad samt anställningsform i din ansökan.
Rekrytering sker löpande. Välkommen med din ansökan redan idag.

Belastningsregister
För att få arbeta inom vård och omsorg måste vi ha ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Beställ ett direkt i samband med att du lämnar in din intresseanmälan då normal handläggningstid hos Polisen är cirka 2 veckor.
Blanketten för att söka utdraget ur belastningsregister hittar du här: Länk till Polisens hemsida. Om det blir aktuellt med en anställning önskar vi utdraget i ett oöppnat kuvert.

Upplysningar
Rekryterande enhetschefer Monika Ellison 036-10 76 77 och Monica Johansson 036- 10 77 48
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasocOm oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.