search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare till Utredningsteamet Barn och Ungdom

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Barn och Ungdom utredningsteamet
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnl ök. till Ett år framåt
Sista ansökningsdag2017-11-24
Referensnr17-70-0242
Publicerad2017-11-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Barn och Ungdom utredningsteamet
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl ök. till Ett år framåt
Sista ansökningsdag
2017-11-24
Referensnr
17-70-0242
Publicerad
2017-11-03

Vilka är vi?
Utredningsteamet består av fyra engagerade socialsekreterare med lång erfarenhet som fördjupat sina kunskaper inom områdena samspel, anknytning och risk- och skyddsfaktorer. Teamet arbetar tillsammans i ärenden och lägger därför stor vikt vid god samarbetsförmåga samtidigt som arbetet kräver självständighet.

Vad innebär tjänsten?
Målsättningen med utredningsteamet är att arbetet ska leda till en resursförstärkning i vissa utredningar, med hög oro, gällande barn i åldern 0-12 år. Teamet ska bidra med fördjupad kompetens inom områdena samspel, anknytning samt risk- och skyddsfaktorer. Arbetet vilar på systemisk grund och anknytningsteori.

Teamets uppgift är att göra en utredning på uppdrag av ansvarig socialsekreterare utifrån dennes frågeställningar. Arbetet kräver ett nära samarbete både inom gruppen och med ansvarig socialsekreterare. Utredningsuppdraget ingår alltid i en större utredning där handläggande socialsekreterare har huvudansvaret.

Utredningsteamet genomför samspelsobservationer, föräldraintervju, kartläggning av akt samt föräldraintervjuer enligt IAS (Intervju om anknytningsstil). Utredningen sammanfattas och överlämnas tillsammans med förslag till fortsatt arbete till föräldrar samt ansvarig socialsekreterare.

Vad får du?
•7-timmars arbetsdag
•En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
•Flexibel arbetstid
•Generösa möjligheter till kompetensutveckling
•Semesterväxling
•Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
•Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen och har erfarenhet av arbete inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård och en önskan om att specialisera dig inom området. Goda kunskaper om anknytningsteori samt risk- och skyddsfaktorer är meriterande. Utredningsteamet genomför utbildningar i anknytningsteori varvid vi gärna ser att du även har en god kommunikationsförmåga.

I rollen som socialsekreterare krävs det att du är en stabil person som har förmåga att på ett tydligt sätt kommunicera med omgivningen. Du har förmåga att skapa bra samarbeten utifrån ett konsultativt förhållningssätt. Du har en god analytisk förmåga samt en god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift. Vi ser det som en självklarhet att du har goda IT-kunskaper. B-körkort är ett krav.

Organisation
Socialtjänstens verksamhet för barn, ungdomar och deras föräldrar är organiserad i tre områden; en myndighetsdel, råd och service samt öppenvård. Myndighetsdelen är indelad i tre geografiska områden eller sektioner med lokalkontor på A6 (väster), på Råslätt (söder) och i Huskvarna (öster) samt en kommunövergripande sektion, myndighet och resurs, med socialsekreterare i mottagning och utredningsteam.

Övrigt
Tjänsten är ett föräldravikariat på 1 år.

Upplysningar
Sektionschef Caroline Agnehus, tfn 036 - 10 24 43

Fackliga representanter, http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.