search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare för våldsutsatta

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Våld i nära relation
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2017-11-03
Sista ansökningsdag2017-11-19
Referensnr17-70-0241
Publicerad2017-11-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Våld i nära relation
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2017-11-03
Sista ansökningsdag
2017-11-19
Referensnr
17-70-0241
Publicerad
2017-11-03

Vilka är vi?
Mottagningen för våldsutsatta (MFV) är socialförvaltningens verksamhet för den som är 18 år eller äldre och är eller har varit utsatt för våld i nära relation. MFV erbjuder krisstöd, stödsamtal, information, rådgivning, riskbedömningar, stöd i kontakt med andra myndigheter samt olika akuta insatser. Andra insatser som blir aktuella i en stödkontakt är skyddat boende och kontaktperson. I samtal använder vi oss av en del standardiserade instrument. Förutom enskild stödkontakt finns även gruppverksamhet för våldsutsatta personer. MFV samverkar dagligen med andra myndigheter och interna resurser inom socialförvaltningen. MFV arbetar också med att sprida kunskap om våld i nära relation genom informationer och föreläsningar. Alternativ till våld (ATV) för den som utövar våld i nära relationer finns i samma sektion. MFV är en verksamhet som sedan starten 2004 har utvecklat arbetet inom området våld i nära relationer.

Vad innebär tjänsten?
Som handläggare arbetar du med psykosocialt stöd till den enskilde genom samtal, rådgivning och vid behov visst praktiskt stöd. I dina arbetsuppgifter ingår myndighetsutövning gällande ansökningar, yttranden samt risk- och säkerhetsbedömningar kring den våldsutsatte, ofta i nära samverkan med polis, kvinnojour och övrig socialtjänst.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen. Erfarenhet av socialt arbete ser vi som en förutsättning. Erfarenheter inom arbetsområdena våld i nära relationer eller brottsoffer är meriterande likaså erfarenheter av myndighetsutövning. Utöver formell kompetens ser vi gärna att du har en god förmåga att arbeta självständigt, kan uttrycka dig väl i skrift och god kommunikations- och samarbetsförmåga. Körkort är ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Från och med 1 september tillämpar vi 7-timmars arbetsdag för socialsekreterare.
- Generösa möjligheter till kompetensutveckling
- Betald semester första året
- Subventionerad friskvård
- Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter
- Semesterväxling, semesterersättning kan bytas mot dagar

Övrigt
Tillsvidaretjänst inom Individ och familjeomsorgen, under 2018 kommer din placering att vara på Våld i nära relation med möjlighet till förlängning. Intervjuer kommer att hållas under vecka 47 och eventuellt vecka 48. Varmt välkommen med din ansökan.

Upplysningar
Sektionschef: Eva Nilsson 036 - 10 29 56
1:e socialsekreterare: Lindha Fransson Hallström 036 - 10 56 09
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.