search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef, vikariat

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFuktionshinderomsorgen, område Boende Korttids
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt ök till 2018-10-31
Sista ansökningsdag2017-11-19
Referensnr17-70-0240
Publicerad2017-11-03
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Fuktionshinderomsorgen, område Boende Korttids
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt ök till 2018-10-31
Sista ansökningsdag
2017-11-19
Referensnr
17-70-0240
Publicerad
2017-11-03

Arbetsplatsbeskrivning
Funktionshinderomsorgen inom Socialförvaltningen i Jönköpings kommun är uppdelad i fyra områden med en gemensam Funktionschef och Stab. Aktuella områden är; Boende - Korttids, Arbete – Assistans, Socialpsykiatri – Resurs och Myndighetsutövning. Till område Boende-Korttids söker vi nu en vikarierande enhetschef som ska leda verksamheten för tre boenden för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Som enhetschef inom verksamheten arbetar du i team med andra enhetschefer och en enhetsadministratör. Område Boende-Korttids omfattar verksamheter såsom gruppbostäder, servicebostäder samt korttidsboenden.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du ett stort eget ansvar att strukturera, planera och utveckla den enhet du ansvarar för. Du är underställd områdeschefen och har verksamhets-, arbetsmiljö-, ekonomi- och personalansvar. I ditt arbete har du stöd av bl.a. HR-konsult och ekonom. Du ska tillsammans med ditt team utveckla metoder och arbetssätt.

Kompetenskrav
För verksamhetsområdet adekvat högskoleutbildning. Erfarenhet av ledande befattning inom vård och omsorg samt erfarenhet av poolverksamhet är meriterande. Ledarskap handlar om att ha visioner, arbeta målinriktat och skapa engagemang samt ha förmågan att tillvarata medarbetarnas kompetens och idéer. Vi söker dig som är trygg, förtroendeingivande och har ett stort mått av personlig mognad. Du är tydlig, initiativrik och resultatinriktad med en god förmåga att organisera och prioritera. Vidare ser vi att du är aktiv och närvarande som ledare med en förmåga att hantera såväl sakfrågor som medarbetare på ett professionellt sätt. Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vikariatet pågår till 2018-10-31 och kan eventuellt förlängas.

Upplysningar
Områdeschef, Åsa Blennborn, 036-10 63 01
Fackförbund, http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.