search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bostadsstödjare till Boendestödteam IF

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare och vikariat
Omfattning100%*
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-11-16
Referensnr17-70-0238
Publicerad2017-11-02
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare och vikariat
Omfattning
100%*
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-11-16
Referensnr
17-70-0238
Publicerad
2017-11-02

Vilka är vi?
Vi på boendestödsteam IF arbetar med personer som har intellektuell funktionsnedsättning. Vårt uppdrag är att vara professionella yrkesutövare som ska arbeta för att stärka den enskildes förmågor och resurser så att denne upplever sin vardag begriplig, hanterbar och meningsfull. Personalen består idag av 18 medarbetare som arbetar i fyra olika team. Vi söker nu fyra boendestödjare, en till varje team som vill bli en del av vår arbetsgrupp. Tjänsterna utgår från Kålgården men omfattar hela kommunen.

Vad gör vi?
Vårt arbete utgår från de beslut den enskilde beviljats enligt socialtjänstlagen (SoL). Boendestöd är en praktisk och social insats som inte är begränsad till hemmet utan kan även omfatta aktiviteter utanför hemmet. Som boendestödjare kommer du att arbeta utifrån ett salutogent förhållningssätt genom att stödja och motivera den enskilde att utföra aktiviteter i det dagliga livet. Den enskilde ska uppleva sin vardag meningsfull och hanterbar. Vi arbetar vidare med kontaktmannaskap vilket bland annat innebär att du, tillsammans med den enskilde, kommer att upprätta en genomförandeplan över insatserna som är beviljade.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad undersköterska, skötare eller har annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete med personer med intellektuell funktionsnedsättning är meriterande, likaså erfarenhet av att arbeta utifrån metoderna MI och ESL. Arbetet som boendestödjare innebär att du behöver vara flexibel, självgående samt ha god sammarbetsförmåga. Personlig mognad värderas högt då det hjälper dig att förstå situationer som den enskilde kan befinna sig i. Initiativtagande och att vara strukturerad är övriga förmågor som krävs i arbetet. Som medarbetare förväntas du även aktivt medverka i teamets och verksamhetens utveckling genom aktivt deltagande i samtliga förekommande arbetsuppgifter.
B-Körkort är ett krav för tjänsten!

Vad erbjuder vi?
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.

Övrigt
*Ange önskad sysselsättningsgrad.
I denna rekrytering tillsätts fyra tjänster, två tillsvidaretjänster och två vikariat.
Arbetet är förlagt till dag, kväll och helg.
Urval sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag.

Upplysningar
Anna Eskdahl, enhetschef tel: 036- 10 52 90
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.