search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsFlahultsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-11-15
Referensnr17-60-0400
Publicerad2017-11-01
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Flahultsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-11-15
Referensnr
17-60-0400
Publicerad
2017-11-01

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen till våra nyrenoverade och toppmoderna lokaler på Flahultsskolan 6-9! Vår skola är byggd på principen om fyra hemvister, en för varje skolår 6-9. Ett arbetslag är kopplat till skolår/hemvist. Laget tar emot elevgruppen i sexan och följer den sedan i fyra år. Huvudbyggnad (Hus 1) med teorisalar är helt nybyggd. Hus 3 (aula och personal/elevrestauranger) är helrenoverat. Hus 2 med lokaler för praktiskt estetiska ämnen, elevhälsa och vaktmästeri är under total ombyggnad och invigdes till detta läsår.

Samtliga klassrum är utrustade med interaktiva skrivtavlor och alla pedagoger har personlig bärbar dator. Personalens arbetsrum är ljusa och välutrustade och har fyra arbetsplatser i varje rum, tre rum per hemvist. Skolans centrum utgörs av ett väl utrustat bibliotek/mediatek. I direkt anslutning (bakom glasade väggar) ligger elevernas uppehållsrum med Café.

Elevhälsan betonar trygghetsfaktorer och har utvecklat ett nära och förtroendefullt samarbete med elever och vårdnadshavare. Pedagogernas roll som mentor och kontaktlärare är viktig.

Arbetsuppgifter
Som specialpedagog på Flahultsskolan kommer du att arbeta i team tillsammans med skolledning, skolsköterska, kurator och speciallärare. Du kommer arbeta nära rektor för att utveckla vårt elevhälsoarbete. Som specialpedagog arbetar du med att kritiskt identifiera, analysera och medverka i förebyggande arbete och i arbetet med att undanröja hinder och svårigheter för elever och därmed aktivt bidra till att de kan nå målen med sin utbildning.

Du skall kritiskt och självständigt genomföra pedagogiska utredningar och analysera svårigheter på organisations-, grupp- och individnivå. Du skall utforma och delta i arbetet med att genomföra åtgärdsprogram i samverkan med berörda aktörer. I arbetet som specialpedagog ingår att stärka samverkan med andra aktörer runt eleven och familjen.

Kompetenskrav
Du är utbildad specialpedagog eller speciallärare och har grundläggande IT-kompetens. Du är en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för kollegor, föräldrar och andra berörda. Du ska kunna arbeta systematiskt med att kvalitetssäkra dokumentation och du arbetar utifrån ett inkluderande synsätt.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Ulrika Kragner, rektor 036-10 36 89
Fredrik Håkansson, bitr.rektor 036-10 37 65
Peter Jonsson, lärarnas riksförbund, 036-10 36 94

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.