search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Specialpedagog

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsEkhagsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2018-01-08
Sista ansökningsdag2017-11-30
Referensnr17-60-0622
Publicerad2017-10-31
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ekhagsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2018-01-08
Sista ansökningsdag
2017-11-30
Referensnr
17-60-0622
Publicerad
2017-10-31

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen till oss på Ekhagsskolan!
Ekhagens skolområde är en F-6 skola. Vår skola ligger centralt med närhet till skogen på Bondberget och A6-området, aktivitetshallar på Elmiaområdet och Vätterns långa stränder. För dagsläget är vi ca. 370 elever och är ca 65 anställda. Vi är en av kommunens övningsskolor, vilket innebär att vi tar emot lärarstudenter varje termin. Detta innebär ett nära samarbete mellan Ekhagsskolan och Jönköpings Universitet. Vår vision, "Vi vill skapa en skola där alla barn och vuxna känner sig trygga, mår bra och har lust att lära".

Arbetsuppgifter
Du kommer ingå i skolans Elevhälsoteam tillsammans med rektor, biträdande rektor, specialpedagog, speciallärare, kurator och skolsköterska. Elevhälsa börjar i klassrummet. Elevhälsoteamets gemensammauppdrag är att leda och stödja arbetet kring elevhälsa i vid bemärkelse. I arbetsuppgifterna ingår att göra pedagogiska utredningar, upprätta åtgärdsprogram tillsammans med klasslärare, handleda pedagoger i utmanande undervisningssituationer och vara ett stöd för enskilda elever och elevergrupper i olika sammanhang. Som övergripande specialpedagog fördelar och leder man resurspersonerna på skolan.


Kompetenskrav
Söker dig som är behörig specialpedagog. Du ska vara kommunikativ och ha lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och medarbetare. Vi värdesätter din förmåga att arbeta självständigt vara drivande och engagerad i ditt arbete. Tidigare erfarenheter av arbete som specialpedagog i grundskolan är meriterande för tjänsten. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.


Upplysningar
Rektor Kerstin Tibbelin 036-107140
Bitr. rektor Frida Hallin, tel. 036-106008
Lärarförbundet: Inger Pettersson Pulpito, Ronnie Hallberg tel. 036-106429


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.