search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Verksamhetsförvaltare

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsAvd. Fastighet/Förvaltning
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2017-11-19
Referensnr17-55-0093
Publicerad2017-10-31
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Avd. Fastighet/Förvaltning
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2017-11-19
Referensnr
17-55-0093
Publicerad
2017-10-31

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som Tekniska kontoret ansvarar för.

Tekniska kontorets fastighetsavdelning svarar för den samlade fastighetsförvaltningen inom Jönköpings kommun, vi förvaltar alla bebyggda fastigheter för skola och social verksamhet samt för övriga kommunala förvaltningar.
Vi ansvarar för ca 957 000 kvm bostads- och lokalarea varav ca 238 000 kvm är inhyrd area. Vi ansvarar för kommunens lokalresursplanering, förvaltning, om och tillbyggnader och underhåll av våra fastigheter samt diverse stödtjänster. Ansvaret är uppdelat på fyra geografiska distrikt med var sin förvaltare samt två förvaltare som är inriktade mot utbildningsförvaltningens respektive Socialförvaltningens verksamheter.

Vi utökar nu förvaltargruppen med två verksamhetsförvaltare, en som skall arbeta med utbildningsförvaltningens lokalförsörjning och en som skall arbeta med dels kultur och fritidsförvaltningens fastigheter och lokaler samt dels med vissa delar av socialförvaltningens verksamhetslokaler.

Ange i ansökan vilket av verksamhetsområdena som din ansökan avser eller om du är intresserad av båda.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetsförvaltare ansvarar du, under verksamhetschefen, för lokalförsörjningen åt något av ovan nämnda områden. Du arbetar tätt ihop med respektive förvaltnings lokalplanerare i initieringen, lokaliseringen och utformningen av nybyggnadsprojekt fram till godkänt bygglov. Du är även förvaltningens kanal in till Fastighetsavdelningen när det handlar om drift- och underhållsfrågor. I förvaltargruppens ansvar ingår lokalresursplanering, budgetansvar och kundkontakter vad avser behov och ändringar av lokalbeståndet. Som verksamhetsförvaltare skall du ha god kunskap om och förståelse för kundernas verksamhet för att kunna upprätthålla en bra kontakt och dialog mellan Fastighetsavdelningen och den aktuella förvaltningen.

Du kommer att ha tillgång till specialiststöd inom ett flertal områden bl a drift, underhåll, byggprojekt, juridik.

Kompetenskrav
Det är önskvärt med högskoleutbildning som ingenjör, lantmätare, ekonom alternativt annan motsvarande kompetens.
Erfarenhet av fastighetsförvaltning eller projektutveckling ses som en merit.

Du kommer att arbeta under eget ansvar. Du arbetar med stort engagemang och drivs av att utveckla. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och kan skapa goda kundrelationer.

Körkort B är ett krav.

Övrigt
Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
• Förutsättningar och vilja till delaktighet
• Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
• Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
• Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar
Fredrik Rönneke verksamhetschef Fastighetsförvaltning, 036-10 52 67


Facklig företrädare
Vision, Susanne Bosevik-Carlsson 036-10 77 94
Sveriges Ingenjörer, Lise-Lotte Johansson 036-10 57 73


Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.