search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Strateg mänskliga rättigheter - inriktning barnrätt

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsStrategienheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-11-14
Referensnr17-04-0051
Publicerad2017-10-30
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Strategienheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-11-14
Referensnr
17-04-0051
Publicerad
2017-10-30

Arbetsplatsbeskrivning
Sedan 2013 har en tjänst som barnstrateg funnits i Jönköpings kommun. Tjänsten som strateg mänskliga rättigheter med inriktning barnrätt är centralt placerad på stadskontorets stabsavdelning under strategienheten. Enhetens uppdrag är att driva strategiska utvecklingsfrågor inom hållbar utveckling och mänskliga rättigheter. Det innefattar ett antal olika sakområden så som miljö, barnrätt, äldrefrågor, integration, jämställdhet och internationalisering.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innefattar ett strategiskt arbete med mänskliga rättigheter med fokus på FN:s konvention om barnets rättigheter.

Som strateg kommer du exempelvis att:
- ha ansvar för att utveckla, samordna och följa upp inom området.
- ge stöd och kunskap för att implementera mänskliga rättigheter och genomföra (tillämpning) av barnkonventionen i kommunens verksamheter.
- utbilda personal och förtroendevalda inom området.
- genomföra utvärderingar/uppföljningar av kommunens verksamhet utifrån ett rättighetsperspektiv.
- omvärldsbevaka och samverka lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.
- ha ansvar för kommunens barnbokslut samt arbeta med kommunens modell för barns och ungas inflytande.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning. Du har mycket goda kunskaper inom mänskliga rättigheter, barnkonventionen, barns rättigheter eller barns levnadsvillkor.

Du har erfarenhet av arbete med barn och unga och en uppvisad pedagogisk förmåga. Vidare har du en vana av process- och förändringsledning.

För att lyckas i rollen krävs att du är målinriktad, initiativrik och har en god samarbetsförmåga. Du har gott omdöme och uppnår resultat genom ett strategiskt och uthålligt arbetssätt. Det förutsätts att du har en god förmåga att uttrycka dig väl muntligt och skriftligt.

Givetvis står du bakom Jönköpings Kommuns värdegrund och trivs i att arbeta i en politisk styrd organisation.

Övrigt
Placeringsort Jönköping.


Upplysningar
Enhetschef: Åsa Thörne Adrianzon 036-10 60 33
www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.