search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialsekreterare i Mottagningsgruppen Barn och ungdom

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Barn och ungdom mottagningsgruppen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl ök.
Sista ansökningsdag2017-11-19
Referensnr17-70-0237
Publicerad2017-10-30
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Barn och ungdom mottagningsgruppen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl ök.
Sista ansökningsdag
2017-11-19
Referensnr
17-70-0237
Publicerad
2017-10-30

Vilka är vi?
Vi är ett gott gäng på 16 medarbetare med lång erfarenhet av socialt arbete. Vi gillar utmaningar, fart och fläkt, hög flexibilitet och serviceanda. Hos oss är den ena dagen inte den andra lik! Vi har vår arbetsplats i det nybyggda stadshuset i Huskvarna.

Vad innebär tjänsten?
Arbetet som mottagningssekreterare innebär bland annat att ta emot ansökan/anmälan avseende barn och ungdomar för att göra en förhandsbedömning och fatta beslut om att inleda utredning eller ej. I samarbete med 1:e socialsekreterare och kollegor bedöms barnets behov av omedelbart skydd. Utifrån detta planeras ärendets fortsatta handläggning. Vid behov av omedelbart stöd/skydd påbörjas insatsen av mottagningssekreterare. I uppdraget ingår även att gå råd och service till föräldrar som söker vägledning i sitt föräldraskap.

I tjänsten ingår det även att samarbeta med förskolor, skolor och familjecentraler etc. Mottagningssekreterare sprider också information om socialtjänstens arbete och befintliga insatser.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har Socionomexamen och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom socialtjänstens barn- och ungdomsvård. I rollen som socialsekreterare krävs det att du är en stabil person som har förmåga att på ett tydligt sätt kommunicera med omgivningen. Du har förmåga att skapa bra samarbeten utifrån ett konsultativt förhållningssätt. Du har en god analytisk förmåga samt god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift. Vi ser det som en självklarhet att du har goda IT-kunskaper. B-körkort är ett krav.

Vad erbjuds du?
• 7-timmars arbetsdag
• En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
• Flexibel arbetstid
• Handledning
• Generösa möjligheter till kompetensutveckling
• Semesterväxling
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Vår organisation
Socialtjänstens verksamhet för barn, ungdomar och deras föräldrar är organiserad i tre områden; en myndighetsdel, råd och service samt öppenvård. Myndighetsdelen är indelad i tre geografiska områden eller sektioner med lokalkontor på A6 (väster), på Råslätt (söder) och i Huskvarna Stadshus(öster) samt en kommunövergripande sektion med socialsekreterare i mottagning och utredningsteam. Varje sektion leds av en sektionschef och som stöd för socialsekreterarna finns också 1:e socialsekreterare.

Upplysningar
Sektionschef Caroline Agnehus, tfn 036-10 24 43
1a Socialsekreterare Ann-Charlotte Nilsson, tfn 036-10 29 19

Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.