search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Boendestödjare sökes till Integrerad Enhet Centrum

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-11-27
Referensnr17-70-0236
Publicerad2017-10-27
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-11-27
Referensnr
17-70-0236
Publicerad
2017-10-27

Vilka är vi?
Integrerad Enhet Centrum är en verksamhet som vänder sig till personer med psykiska funktionshinder. Arbetsplatsen är centralt belägen på Österängen. Vi som arbetar på enheten består av ett boendestödsteam, ett serviceboende, ett mobilt natteam samt en träffpunkt och vi ger stöd till cirka 75 medborgare. Vi söker nu en engagerad boendestödjare som vill vara med och bidra till utvecklingen i vår verksamhet! Som boendestödjare kommer du att ingå i ett team, men du förväntas även kunna arbeta och ta ansvar för hela integreringen.

Vad gör vi?
Vårt arbete utgår från de beslut den enskilde beviljats enligt socialtjänstlagen (SoL) eller Lagen om särskilt stöd och service (LSS). Som boendestödjare kommer du att arbeta utifrån ett salutogent förhållningssätt genom att stödja och motivera den enskilde att utföra aktiviteter i det dagliga livet. Vårt uppdrag är att vara professionella yrkesutövare som ska arbeta för att stärka den enskildes förmågor och resurser så att denne upplever sin vardag begriplig, hanterbar och meningsfull. Arbetet innehåller både praktiska och sociala insatser som kan utföras i den enskildes bostad, men även utanför hemmet. Vi arbetar vidare med dokumentation, upprättande av genomförandeplaner och du kommer ha ett flertal kontaktmannaskap.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, skötare, socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du som söker har erfarenhet av arbete som boendestödjare. Vi värderar personlig mognad högt då det hjälper dig att förstå situationer som den enskilde kan befinna sig i. Du ska ha god förmåga att hantera svåra situationer och samtidigt kunna ge ett professionellt bemötande och bibehålla en stark tilltro till människors förändrings- och utvecklingsförmågor. Då du kommer arbeta i människors privata hem ställs det även krav på varsamhet, respekt och flexibilitet. Vidare söker vi dig som kan ta eget ansvar, är initiativtagande, har tålamod och en god sammarbetsförmåga. B-körkort är ett krav för tjänsten!

Övrigt meriterande
– Erfarenhet av att arbeta utifrån metoderna MI och ESL
– Flerspråkighet

Vad erbjuder vi?
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.

Övrigt
Arbetet är förlagt till dag, kväll och helg.
Urval sker löpnade, välkommen med din ansökan redan idag.

Upplysning
Felicia Trabelsi, enhetschef tel: 036-102249
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.