search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kock

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsTalavid So
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagSnarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2017-11-17
Referensnr17-60-0645
Publicerad2017-10-27
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Talavid So
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Snarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2017-11-17
Referensnr
17-60-0645
Publicerad
2017-10-27

Arbetsplatsbeskrivning
Vi söker en kock till Talavids skolområde som består av skola och förskola med 3 kockar och 1 köksbiträde.
Köket vid Talavidsskolan har storköksutrustning med kapacitet för ca 400 portioner per dag.
Verksamheten består av att tillaga och servera frukost, lunch och mellanmål till barnen på förskolan-skolan.

Beslutat är att 2018-01-01 kommer det att bildas en ny kostorganisation. Talavids skolområde kommer då att ingå i ett större geografiskt område med fler kök där en kökschef blir ansvarig över köken. Vid de andra enheterna är köken av olika storlek och utrustade och anpassade för dessa enheter.

Arbetsuppgifter
Alla förekommande sysslor i kök förutom matlagning ingår i arbetsuppgifterna såsom delta vid beställningar, disk, städning, osv.
Vi erbjuder goda och näringsriktiga varmrätter samt frukost och mellanmål till barn på skolan-förskolan. Det lagas god mat från råvaror med hög kvalitet och vi följer livsmedelsverkets, kommunens och utbildningsförvaltningens riktlinjer gällande kost inom förskoleverksamhet.

Hela måltidsverksamheten ska genomsyras av god kvalitet, matglädje, hållbarhetstänk om miljön samt en god service.

Kompetenskrav
Kockutbildning med storköksinriktning (eller likvärdig) och erfarenhet från storkök är ett krav. Du ska vara väl insatt i livsmedelslagstiftningen och ha god kompetens inom specialkoster. Datorvana krävs då näringsvärdesberäkning, beställning och ekonomisk redovisning sker via dator. Vi använder kostdataprogrammet Matilda från FOOD it.

Den vi söker ska ha en yrkestolthet och brinna för att laga god mat till sina gäster. Som person ska du vara kreativ, positiv, kompetent, lyhörd och en god kommunikatör. Du sätter självklart alltid dina gäster (barnen) i centrum och ska ha lätt för att samarbeta. Med kvalitet och ekonomisk medvetenhet se du möjlighet att driva och utveckla verksamheten mot framtida mål. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar
Åse Norman, rektor, 036 103922
Andreas Swenlert, bitr. rektor 036 108111
Gina Thelin, Skolmåltidsföreståndare, Vision 036 106162
Lina Ekeroth Sandqvist. Kostchef UBF, 036-10 66 26Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.